Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, insanların meraklarını giderme, gezip görme ve kültürlerini artırma noktasında önemli bir konuma sahip olan turizmin, ülkelerin ve şehirlerin kalkınma hamlelerinde de ekonomik bakımdan vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu bildirdi.
Vali Doğan, Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Hazreti Mevlana'nın bütün insanlığı kucaklayan, barış, huzur ve hoşgörü ortamı hazırlayan düşünce sisteminin Konya'yı dünyanın en önemli inanç ve kültür turizmi merkezlerinden biri haline getirdiğini ifade etti. Geçen yıl başlatılan ''Konya İli Rekabetçi Temelli Turizm Kümelenme Projesi'' ile ''Konya - Karaman Bölge Turizm Kümelenmesi'' çalışmalarının tamamlanmış olmasının uygulamaya yönelik planlama ve gayretler açısından önemli bir bakış açısı ve hareket noktası teşkil ettiğini belirten Doğan, Konya - Ankara Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlamasının farklı bir hedef kitleyi öne çıkardığını, Ankara'da yapılan bazı büyük organizasyonların Konya'ya kaydırılmasını mümkün kıldığına dikkati çekti.
İstanbul-Konya-Antalya Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasından sonra Konya, çok daha farklı fırsat ve imkanlara sahip olacağını anlatan Doğan, şunları kaydetti: ''Merkezi ve yerel yönetimlerce Konya'nın, niteliği de gün geçtikçe yükselen büyük ziyaretçi potansiyeline daha iyi sunulması maksadıyla çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Mevlana Kültür Vadisi kapsamında yer alan pek çok projeyle Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 Strateji Planı'nda Konya'nın ''Kongre Merkezi'' potansiyeli taşıyan illerden biri olarak belirtilmesi hazırlık mahiyetinde bir Kongre Merkezi'nin yaptırılacak olması memnuniyet verici gelişmelerdir. İnsanların meraklarını giderme, gezip görme ve kültürlerini artırma noktasında önemli bir konuma sahip olan turizmin, ülkelerin ve şehirlerin kalkınma hamlelerinde de ekonomik bakımdan vazgeçilmez bir yere sahiptir. Bu anlayışla bilim çevrelerinin, sivil toplum kuruluşlarının, turizm sektörü temsilcilerinin ve şehrin sahibi olan halkımızın anlayış ve desteklerini artırarak sürdürmelerini beklemekteyiz.'' Doğan, Turizm Haftası boyunca ''TRT 34. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'', ''2.Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları'' ve ''Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'' gibi çok önemli üç uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak olan Konya'da, gelen konuklara misafirperverliğin en güzel örneğinin gösterileceğine inandığını vurguladı.
AA
Editör: TE Bilişim