2019 yılında açılması planlanan ve yüzde 45’lik bölümü tamamlanmış olan şehir hastanesi inşaatı ile ilgili olarak ayrıntılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Şehir Hastanesi’nin verimli bir şekilde çalıştırılması için inşaatından itibaren uyumlu bir ekip çalışması oluşturulabilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantının inşaat tamamlanıncaya kadar periyodik aralıklarla tekrarlanması hedefleniyor. 

Şehir Hastanesi’ni en güzel haliyle hizmete sunabilmek için çalışmalara şimdiden başladıklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Cumhurbaşkanımızın hayalim dediği şehir hastanesini en verimli şekilde nasıl faaliyete geçiririz, inşaat devam ederken hangi alanlarda müdahalede bulunursak hastaneyi daha efektif kullanabiliriz? Bu tür sorulara cevap bulabilme adına bu toplantıyı yapmaktayız. İnşallah hastane bizlere teslim edilene kadar da düzenli aralıklarla bu toplantılara devam etmeyi planlamaktayız” dedi. Şehir hastanesi inşaatını yürüten firmalarla bakanlık arasında bu güne kadar diyalog eksiklikleri yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Koç, “Yeni dönemde Sayın Bakanımızın önderliğinde bu konu masaya yatırılarak, ilgili firma yöneticileri ve proje müdürleri ile İl Sağlık Müdürlüğümüzde oluşturduğumuz komisyonun çok iyi bir iletişim içinde olması yönünde kararlar alındı. Konya da çok şükür bu iletişim son derece güzel bir şekilde ilerliyor” dedi. 

İnşaatı tamamlanan ve hizmete giren şehir hastanelerinde sonradan tespit edilen eksikliklerin büyük problemlere sebep olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Koç, “Şehir hastanesi için çok çalışmalı ve profesyonel bir ekiple hastanemizi faaliyete sokmalıyız. Bu profesyonel ekip ile dünyaya hizmet edecek bir hastaneyi şehrimize kazandırmalıyız” dedi.

Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi de 2019 yılı ortalarında Konya Şehir Hastanesi’nin açılmasını planladıklarını ifade ederek, “İnşaat süreci devam ederken branşlaşma süreçlerini izlemek, değerlendirmek ve sizlerin önerilerinizi alarak ilerleyen süreçlerde sorunsuz şekilde bu güzel tesisi açabilmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Şehir Hastanelerinin Kamu-Özel modelinde açılacak olmasından dolayı farklı bir yönetim anlayışı bulunduğunu da vurgulayan Çelebi, “Bizler Sağlık Bakanlığı yöneticileri olarak yüklenici firmadan neler isteyeceğiz, nerede duracağız? Bunun gibi soruların cevabını bu toplantılarda netleştireceğiz. Kamu özel ortaklığının kendine has özelliklerini de bilerek bu süreci birlikte yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Şehir Hastanelerinin açıldığı illerde sağlık otelciliği ve tıbbi hizmetlerin en kaliteli şekilde sunulması noktasında önemli katkılar sağladığının da altını çizen Başkan Çelebi, “Şehir hastanelerinde, özel hastanelerin enerji ve dinamizmini, kamunun da istikrarını ve güvenini birleştirmek suretiyle güzel bir enerji ortaya koyduk. Şehir hastaneleri ile ilgili olarak yapılan negatif propaganda ve yıpratma çalışmalarını açılan hastanelerimiz tamamıyla çürütmüştür. Şehir hastaneleri devletimizin ve milletimizin hastaneleridir. Tek kişilik odalarda insan odaklı bir anlayış ile şu anda 4 ayrı şehirde hizmet veren şehir hastaneleri, ülkemizi sağlık alanında çok farklı bir noktaya taşıyacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Şehir hastanesi değerlendirme toplantısı yapılan sunumların ardından karşılıklı soru- cevap ve fikir alışverişi ile sona erdi. Konya Şehir Hastanesi inşaatının yüklenici firması YDA Grup Proje Müdürü Hakan Ansen ve Mimar Özlem Kıroğlu tarafından yapılan sunumlar ile başlayan toplantıya, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkanları, başkan yardımcıları, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, hastane idarecileri ile hastane klinik birim sorumluları, YDA Grup Genel Koordinatörü Necip Atay ve YDA Grup Koordinatörü Dr. Elif Sözer katıldı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim