İHH, 2007 yılında 'Siz görürseniz onlarda görecek' sloganıyla Afrika'da başlattığı katarak kampanyası kapsamında 7 yıl içerisinde tam 80 bin insanın gözüne ışık oldu. Bu kampanya kapsamında geçtiğimiz nisan ayı içerisinde Konya İHH Afrika'nın farklı bölgelerinde 35 katarakt ameliyatı gerçekleştirdi. 

Konuyla alakalı bilgi veren Konya İHH Basın Koordinatörü Selim Tosun,"1,5 milyar Afrikalının yüzde biri âmâ iken 10 milyon âmânın yarısı katarakt hastasıdır.

Katarak göz içindeki lensin saydamlığını kaybederek bulanık bir görüntü almasıdır, tedavi edilmediğinde ise körlüğe sebep olmaktadır" dedi.

Tosun, "İHH İnsani Yardım Vakfı, 7 yıl içerisinde 13 Afrika ülkesinde 700 bin sağlık taraması gerçekleşirdi. Bunun yanında 297 bin göz muayene etti ve 80 binameliyat gerçekleştirildi. Bölgede İHH'nın sürdürdüğü katarak kampanyası bir yandan gözlere ışık olurken diğer yandan göz kliniklerinin inşası ve bu vesileyle göz doktorlarının yetişmesini sağlıyor.Bu proje kapsamında geçtiğimiz nisan ayı içerisinde Konya İHH olarak 35 Afrikalının gözlerinin yeniden görmesine vesile olduk" dedi.

Selim Tosun ayrıca, İHH'nın bölgede su kuyuları, okullar, camiler, yetimhaneler ve sağlık projeleriyle Afrika'nın birçok bölgesinde alternatif vicdan siyasetinin temellerini attığını sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim