19 Nisan Perşembe günü kapılarını açan Konya Gayrimenkul Fuarı, Konya İnşaat Fuarı, Konya Kent 2018 ve Konya Mobilya Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı dün sona erdi. 2017 firmanın stant açtığı fuara sektör temsilcileri ve ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. Fuara iş dünyasını temsil eden dernekler de katkı sağladı. Bunlardan biri de Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD).  Yaklaşık 20 üyesinin fuarda stant açtığı KONSİAD Konya Şubesi, ayrıca üyelerini ve dernek faaliyetlerini tanıtmak amacıyla KONSİAD Konya Şubesi olarak da fuardaki yerini aldı. Fuar ve ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulunan KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Konya’nın fuarlara artık duyarsız olmadığını belirterek fuarın her geçen yıl büyüdüğünü söyledi. 

FUARLARA DUYARSIZ KALMIYORUZ

KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada, fuarların ülke ekonomisi için önemli organizasyonlar olduğunu söyledi. Son yıllarda Konya’da da fuarların dikkat çektiğini dile getiren Aydın, “Artık Konya’mız fuarlara duyarsız değil. Son yıllarda tarım fuarı, inşaat gayrimenkul fuarlarına büyük ilgi gösteriyoruz” dedi. KONSİAD olarak fuara katkı yapmaya çalıştıklarını söyleyen Aydın, 20’ye yakın KONSİAD üyesinin fuarda stant açtığının bilgisini verdi. KONSİAD Konya Şubesi olarak da fuarda stant açtıklarını hatırlatan Aydın, "Büyük ilgi var. Bir çok kişi geldi üye olmak için, gerekli bilgilendirmeleri yaptık" ifadelerini kullandı. 

SEÇİM SONU EKONOMİYE OLUMLU YANSIYACAK

Ülke ekonomisini de değerlendiren Aydın, erken seçim kararı alındığını hatırlattı. “Seçimlerin biran önce yapılması demek, 2019-2020 yıllarının daha olumlu daha ferah geçmesi demek” diyen Aydın, "Bu erken seçimle birlikte 2019’dan çok umutluyuz. Gerek bu tür fuar organizasyonları gerek hükümetin alacağı ekonomik tedbirler iş dünyasına olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim