Yatırım, ulaşım gibi yeni projelerin hayata geçirildiği şehirde emlak fiyatları yakından takip ediliyor. 2018 yılının sonunda çalışmalarına başlanması planlanan metro projesiyle birlikte bölgede konut fiyatlarının artması bekleniyor. Konya için dönüm noktası olarak belirtilen metro hattıyla beraber şehirde yatırım amaçlı projelerin artması planlanıyor. Peki, Konya satılık daire fiyatları ne kadar? Konya’da satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? İşte Konya emlak piyasasına dair merak edilenler…

Konya satılık daire fiyatları ne kadar?

Konya satılık ve kiralık daire fiyatları gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağında. Zingat.com Bölge Raporu Haziran 2018 verilerine göre, Konya satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.53 artış gösterdi. Konya şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.519 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle amortisman süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Konya satılık ev fiyatı ortalama 100 için, en düşük 113 bin 912 TL, en yüksek 189 bin 900 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 151 bin 883 TL olarak belirtiliyor.

Konya kiralık daire fiyatları 509 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu Haziran 2018 verilerine göre, Türkiye’de deprem riskinin en az olduğu bölgelerden Konya’da ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı, 509 TL ile 849 TL arasında değişiklik gösteriyor. İlçede ortalama kira fiyatı 679 TL olarak ölçümleniyor.

Konya metrosu ne zaman bitecek?

Konya, İç Anadolu Bölgesi’nin tarım, sanayi, ticaret ve turizm açısından önemli şehirleri arasında geliyor. Ulaşım projeleriyle dikkat çeken Konya’da hızlı tren kullanarak pek çok şehre gitmek mümkün. Hızlı trenle; Konya-İstanbul arası 4 saat 20 dakika, Konya-Ankara 1 saat 35 dakika, Konya-Eskişehir 1 saat 42 dakika sürüyor. Bölgede yeni hızlı tren demiryolu yapım ve planlama çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki önemli ulaşım projeleri ise şöyle; Konya-Karaman-Taşucu hattı, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesi. Diğer taraftan merakla beklenen Konya metrosunun 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.

Konya konut projeleri ile adından söz ettiriyor!

Konya emlak piyasası için Konya projeleri önemli bir yere sahip. Son yıllarda bölgede artan konut projeleri ile ev sahibi olmak isteyen kişi sayısı da artıyor.

Editör: TE Bilişim