Konya’da, Mevlana Meydanı’nı dolduran binlerce kişi Kadir gecesini idrak etti. Konyalılar Kadir gecesinde Mevlana Müzesi'nin yanı başındaki meydanı doldurarak Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadir gecesi programına katıldı. Kadir gecesini Mevlana Meydanı'nda idrak etmek isteyenler alana gelerek ibadet etti. Mevlana Meydanı'nın dolup taştığı mübarek gecede, yer bulamayanlar Mevlana Caddesi üzerinde saf tutarak namazlarını kıldı. Vatandaşlar mübarek gecede dua ederek, birlik mesajı verdi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca Kapu Camiinde vatandaşların Kadir Gecesi coşkusuna ortak oldu. Vatandaşların adeta akın ederek hınca hınç doldurduğu Kapu Camii’nde namaza gelenlerin Kadir Gecesini tebrik eden her iki başkan, gece boyunca cemaatle, vatandaşlarla ve çevre esnafıyla hasbilah etti.

‘BU GÜZEL ATMOSFERİN DALGA DALGA TÜM DÜNYAYA YAYILMASI EN BÜYÜK DUAMIZDIR’

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da vatandaşların Kadir Gecesi coşkusuna ortak oldu. Namaza katılan binlerin Kadir Gecelerini tebrik eden Başkan Kavuş ve Başkan Kılca daha sonra vatandaşlarla sohbet etti. Ramazan ayının manevi atmosferi ve ikliminin tüm Konya’da muhteşem ve müstesna bir güzellikte yaşandığının altını çizen Başkan Mustafa Kavuş, “Konya, tüm Ramazan ayını olduğu gibi Kadir Gecesini başka bir şehirde görmenizin kolay kolay mümkün olmadığı bir güzellikte yaşadı. Kadir Gecesi’nde adeta zirve yapan bu heyecan ve coşkunun benzerini belki de sadece Kudüs’te Medine’de görmeniz mümkündür. Genç yaşlı, kadın erkek tüm şehir bir ay boyunca oruç tuttu, teravihlere koştu, zekat ve sadakalarla yardıma muhtaçların yanında oldu, yüce Yaradan’ın insanlığa son hitabı Kur’an-ı Kerim’in indirildiği Kadir Gecesini en iyi şekilde ihya etti, şimdi de bayram sevinci yaşamaya hazırlanıyor. Konya’da yaşanan bu manevi atmosferin, kardeşliğin, sevgi ve barış ortamının, tüm dünyaya dalga dalga yayılması en büyük duamızdır. Çünkü bugün dünya en çok bu iklime muhtaç” diye konuştu. Cami etrafında bulunan çay ocaklarında ki vatandaşların çay sohbetlerine de iştirak eden her iki başkan ayrıca, bayram alışverişi için gece geç saate kadar açık olan çevre esnaflarını da ziyaret ederek onlarla hasbihal etti.

SEKİNE HATUN CAMİİ’DE KADİR GECESİ COŞKUSU YAŞADI

Meram’da Kadir Gecesi coşkusunun yaşandığı bir diğer adreste Meram Sekine Hatun Camii oldu. Meram Belediyesi tarafından organize edilen gecede Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü vatandaşlara hitap etti. Kadir Gecesinin hikmetinin anlatıldığı sohbet, ilahiler, kılınan namaz ve edilen dualarla, vatandaşlar eşsiz bir gece yaşadılar.

EREĞLİ BELEDİYESİ, KADİR GECESİNE ÖZEL PROGRAM DÜZENLEDİ 

Ereğli Belediyesi Oğuz Ata Tesisleri’nde Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlara Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun talimatıyla Kadir Gecesi’ne özel Mevlid-i Şerif programı ile devam edildi. Ayrıca programda ve camilerde vatandaşlara kandil simidi ikramında da bulunuldu. 

Okunan Kur'an tilavetinin arkasına selamlama konuşması için sahneye gelen Başkan Oprukçu, “Muhteşem Kur'an tilavetinin arkasına ne söylenebilir ki, bu mübarek gecede bizleri yalnız bırakmayarak kulaklarımızın pasını silen kıymetli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun ve Rabbim onların yüreklerine, seslerine ve dimağlarına uzun ömür versin inşallah” ifadelerini kullandı. 

Oprukçu, “Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gecede siz değerli hemşehrilerimizle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizleri Belediye Başkanlığı ile şereflendirdiğiniz gibi bundan sonra da sabrınızla ve dualarınızla güç vermeye devam edeceğinize ve bu gece dualarda buluşacağımıza yürekten inanıyorum. Rabbimizin rahmeti, bereketi hepimizin ve şehrimizin üzerine olsun inşallah. Her şeyin özü duadır, biz yalnız Allah’tan isteriz. Böyle anlamlı gecelerde daha da çok isteyeceğiz. Ama üzerimize düşeni de layıkıyla ve riyadan uzak bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Ereğli inşallah ülkemizin en güzide yeri ve huzur şehri olacak” dedi. 

Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, bayramın 1. günü Kültür Merkezinde saat 12.00’de hemşehrileri ve personelleriyle bayramlaşacağını, tüm hemşehrilerini bayramlaşmaya beklediğini söyledi.

AKŞEHİR BELEDİYESİ KADİR GECESİNDE DE GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜ 

Belediyesi geleneksel hale getirdiği kandil gecesi yaptığı ikramları mübarek Kadir Gecesinde de sürdürdü. Kadir Gecesi münasebetiyle Meydan, İplikçi ve Ulu Cami’de teravih namazından çıkan vatandaşlara dondurma ikramı yapılırken, İplikçi Cami bahçesinde közde çay ikramı da yapıldı. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Akşehir Belediyesi olarak başlattığımız özel gecelerimizdeki bu ikramlarımızı artık geleneksel haline getirdik. Mübarek Kadir Gecesinde camiye gelip ibadetlerini yapan cemaatimize cami çıkışında közde çay ve dondurma ikramımızı yaptık. Tüm hemşehrilerimizin ve İslam Aleminin Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyorum" dedi.

KULU’DA KADİR GECESİ COŞKUYLA İDRAK EDİLDİ 

Kulu Merkez Camisinde Kadir Gecesi programında cami imamı ve din görevlileri tarafından akşam namazı sonrasında Kur'an'ı Kerim tilaveti yapıldı. Ramazan boyu hatimle teravih kılınan merkez camisini cemaat, tıklım tıklım doldurdu. İlahilerin okunduğu, salavatların getirildiği gecede Mevlid'i Şerif de okunarak dua edildi. Kulu Müftüsü İbrahim Kacaroğlu, verdiği vaazında Kur'an'ı Kerimin indiği gece olan bu gecenin önemini anlattı. Müftü Kacaroğlu, bu gecenin bin yıldan daha hayırlı gece olması nedeni ile sabah namazına kadar yapılan duaların kabul edilebilmesi için bol bol ibadet ederek kalpten Allah'a yakarıda bulunulması gerektiğine değindi.

SEYDİŞEHİR’DE KADİR GECESİ COŞKUSU

Seydişehir ilçesinde Kadir Gecesi münasebetiyle camiler ibadete gelenlerle doldu. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, iftar saatinin ardından vatandaşlarla birlikte teravih namazını Seyidharun Caminde eda etti. Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı, ilahilerin söylendiği gecede teravih namazı kılındı ardından dualar edildi.  Kadir Gecesinde hemşehrileri ile birlikte bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde duaların edildiğini kaydeden Başkan Tutal, “Bu geceleri fırsat bilmeli ve değerlendirmeliyiz. Ramazan ayı içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemine hayırlar getirsin” dedi. Binlerce vatandaşın tarihi Seyid Harun Cami'nde bir araya gelerek eda ettikleri teravih namazının ardından vatandaşlar meydanda toplanarak sohbet edip dualara iştirak etti. Cemaate Seydişehir Belediyesi tarafından çay, bisküvi, lokum, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İHA

Editör: TE Bilişim