AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay da vatandaşlara hitap ederek, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için destek istediler. 

31 MART ENERJİ VEREN BİR SEÇİM OLMALI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Mart'tan sonra 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme girildiğini, bu dönemin ülkenin gelişmesi ve kalkınması için çok önemli olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yapısı gereği, hızlı ve nitelikli kararlar alarak uygulamayı hedeflendiğine işaret eden Koca, "31 Mart sonrası bu uzun, 4,5 yıllık seçimsiz dönem, özellikle daha pratik kararların alındığı, daha hızlı hareket edilen, daha sonuç odaklı bir icraat dönemi olacak. O nedenle gecemizi gündüzümüze katarak, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, önümüzdeki dönemi güçlü bir icraat dönemi olarak tamamlamak istiyoruz. 31 Mart bu icraat döneminin enerjisini alan değil, bu döneme enerjisini veren bir seçim olmalıdır. Bu doğrultuda üzerinize düşen sorumluluğu yapacağınıza inancımız tamdır." ifadelerini kullandı. 

KONYA VEFA ÖRNEĞİ 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazreti Mevlana’nın şehri olan Konya’nın, vefa örneği bir şehir olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da vefalı yönüyle bilindiğini anlatan Kurum, "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye çağ atlatan bir öncü, milli iradenin sembolüdür. Yeryüzündeki tüm mazlumlara çağ atlatan milli iradenin sembolüdür, yeryüzündeki tüm mazlumların hamisidir. Derdi Kudüs olan, Filistin olan, Arakan olan, yetim çocuklar, zulüm altındaki babalar, çaresiz anneler olan bir dünya lideridir. Konya, Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a vefasını her zaman gösterdi, asla yalnız bırakmadı ve asla yalnız bırakmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu. 

KONYA'DA OLMAKTAN MEMNUNUM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da Hazreti Mevlana’nın şehri Konya’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Ülkenin önemli bir seçim sürecinden geçtiğine değinen Turhan, "Gündem 31 Mart yerel seçimleri, ondan da önemlisi Türkiye’nin dünya zalimleriyle olan imtihanı... Dersi ve sorumluluklarını yerine getirmesi için Konyalıların imtihanı. 31 Mart sadece yerel yönetim seçimi değil, özellikle de Konya için. Konya zaten yerel yönetimlerinde, geçmişinden beri işi ehline vermeyi bilmiş bundan sonra da verecek Allah'ın izniyle.” diye konuştu.

DURMAK YOK YOLA DEVAM 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da milletin 31 Mart akşamı ülkeyi bölmeye çalışanlara en güzel dersi vereceğini söyledi. 31 Mart yerel seçimlerinin Cumhur İttifakı’nın ilk seçimi olacağını ifade eden Usta, şöyle devam etti: "Bu seçim sadece belediye başkanlarımızı seçileceği bir seçim değil, Cumhur İttifakı’nın alacağı oy oranının bütün dünya tarafından izleneceği bir seçim. Bunu düşünerek, bu sorumluluk ve vebal ile önce sandıklara gideceğiz. Sonra da Cumhur İttifakı adaylarını bütün ilçelerimizde ve şehirlerimizde destekleyeceğiz inşallah. 'Durmak yok, yola devam' diyen Cumhurbaşkanımızın her dakikasını değerlendirerek çalıştığı bir dönemdeyiz. Sizlerden isteğimiz, önümüzde kalan son 10 gün boyunca birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim. Birbirimize olan sevgimizi ve muhabbetimizi arttıralım."

KARANLIKTA BİRİLERİ EL ELE TUTUŞMUŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de milletin bu zamana kadar çok badireler atlattığını, birlik ve beraberliğini her zaman muhafaza ettiğini söyledi.

Ülkeyi bölmeye, karıştırmaya çalışanların gizli planlar yaptığını belirten Kandemir, "Görüyoruz ki yine karanlıkta birileri el ele tutuşmuş, zannediyorlar ki millet bunları görmüyor. Zannediyorlar ki bu millet karanlıkta yükselmeye çalışanların farkında değil. Fakat biz görüyoruz ki Konya’da hınca hınç bu meydanı dolduran, bu kutlu kentin güzel yürekli insanları 31 Mart'ta onlara bir selam gönderecek. Bizler amiral gemisinden kötülüğe selam çakanlara, kimisi lüks hayatın içinden, kimisi dağlardan bize tehditle mesaj yollayanlara gereken dersi vereceğiz.” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİNE BİR ŞEY YAPAMAZLAR 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı ise AK Parti ve MHP’nin vatan ve millet aşkıyla bir arada olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı’nın, Türkiye'ye zarar vermeye çalışanlara karşı mücadele verdiğini belirten Kalaycı, "Üzerimize geldiler. Darbeyle geldiler, püskürttük, terör örgütleriyle geldiler, derslerini verdik. Ekonomi üzerinden saldırıya geçtiler, hadlerini bildirdik. Allah'ın izniyle Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne asla bir şey yapamazlar. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe bizi yenemezler, bölemezler.” ifadelerini kullandı.

İNANANLAR KAZANACAK 

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay da, "Konyamız dün olduğu gibi bugün de Cumhurbaşkanının yanında yer alıyor. Çünkü Konya tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de dirilişin ve direnişin sembolüdür. Her köşesi tarih, medeniyet ve kültür kokan bu şehir birlik ve beraberliğin sembolüdür. Bu şehir Çanakkale’de en fazla şehit veren illerin başında gelmektedir. Bu şehir nasıl 28 Şubat’ta ilk başkaldıran olduysa, 15 Temmuz’da ilk sokağa dökülen şehir olmuştur.  Tüm dünya şunu bilmelidir ki; aziz ve kahraman Konyalılar mevzu ne zaman vatan, millet, bayrak, inanç olmuşsa ardına bakmadan ben varım diye ayağa kalkmıştır. Konya’mızın Cumhurbaşkanına muhabbeti de buradan gelir. Dünyada nerede bir mazlum varsa, nerede bir garip varsa ilk olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ‘biz varız’ diyerek ayağa kalkmıştır" diye konuştu. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim