Dernek Başkanı Seda Kuşvuran, Mevlana Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Beşiktaş Belediyesinin yapmayı planladığı etkinlikle başta Mevleviler olmak üzere herkesi rahatsız ettiğini söyledi.

Kuşvuran, "Programın bir an önce iptal edilmesini istiyoruz. Sorumlulardan da hassas gönüllerde oluşturduğu tahribatı düzeltmeye yönelik özür bekliyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların etkinliğe ilişkin harekete geçmesini beklediklerini ifade eden Kuşvuran, şunları kaydetti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültürel mirasımızın en mühim unsurlarından biri, Mevlevi mukabelesi ya da Ayin-i Şerif olarak adlandırılan semanın aslına uygun şeklinde korunması, yaşatılması ve icra edilmesine yönelik genelge yayımlamıştı. Beşiktaş Belediyesinin Noel kutlamaları ile birlikte Şeb-i Arus kutlamasını kınıyoruz ve bu etkinliğin derhal iptal edilmesini talep ediyoruz."

=

Açıklamanın ardından dernek üyeleri, Beşiktaş Belediyesi hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi verdi.

AA

Editör: TE Bilişim