Zeytin Dalı Harekatı’nın yapıldığı Afrin’de görev alan kahraman Mehmetçikler için Konya Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği tarafından bin çift ayakkabı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerine teslim edildi. 

Dernek binasında düzenlenen ayakkabı teslim törenine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Konya AFAD İl Müdürü Yıldızı Tosun, Konya İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Yarbay Mustafa Koreş ve Konya Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Atilla Şirin, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

YARDIMLARIMIZ HİÇ KESİLMEDEN DEVAM EDECEKTİR

Zeytin Dalı Harekatı'nın bir milli mücadele hareketi olduğunu belirten Konya Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek, "Konya Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği olarak bir sosyal sorumluluk projesini daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Arakan, Suriye, Afrin ve ülkemiz içindeki ihtiyaç sahiplerine bugüne kadar 8 bin 300 çift ayakkabı gönderdik. Bu dağıtım organizasyonlarında AFAD'dan da gereken desteği almaktayız. Bu programımızla birlikte bin çift ayakkabıyı  göz bebeğimiz silahlı kuvvetlerimizin Afrin Zeytin Dalı operasyonunda düğüne giden kahraman Mehmetçiklerimize evine dönüşlerinde pırıl pırıl giymeleri için gönderiyor ve AFAD’a teslim ediyoruz. Ayakkabılar 15-20 yardımsever yakın can dostlarımızın desteği ile toplanmıştır. Bu dostlarımız sayesinde böyle sosyal yardımlaşmalar hiç eksilmeden devam edecektir” ifadelerini kullandı. Ramazan ayına kadar 12 bin çift ayakkabıyı daha ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Abdullah Dölek, “Sayın Cumhurbaşkanım, dün olduğu gibi bugün de sizin yanındayız ve size olan desteğimiz millet olarak hep devam edecektir. Zeytin Dalı operasyonuna katılan ve en son kahraman Mehmetçiğimiz evine dönene kadar ayakkabı yardımlarımızı 12 bine çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

KONYA ZEYTİNDALI HAREKATINDA TEK YÜREK OLDU 

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun ise  Zeytin dalı harekatının başlaması ile birlikte Konyalı hayırseverlerin operasyona büyük destekler verdiği ifade ederek, “  20 Ocak 2018 tarihinde başlayan  Zeytin Dalı Harekatının başlaması ile birlikte Konyamız tek yürek olarak Zeytindalı harekatı için ne yapabiliriz demiştir. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz, STK’lar, işadamlarımız  ve Konyalı hemşerilerimiz bizler zeytindalı harekatı için neler yapabiliriz diye AFAD’a, Kızılaya, kamu kurum ve kuruluşlara müracaat ederek gerek kendi imkanlarıyla gerek belediyelerin imkanları ile Afrin’e Zeytindalı harekatına tek yürek olmuştur. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı. 

KONYA DEVLETİNİN YANINDA 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, “ Gönül birliği içerisinde olmak ve aynı yolda birliğimizi göstermek üzere burada bugün hayır için daha da önemlisi aynı düşüncede aynı faaliyette beraber olduğumuzu göstermek adına bir araya gelmiş bulunmaktayız. Annelerimize, bacılarımıza teşekkür ediyorum. Ayakkabıcılarımıza teşekkür ediyorum.  Konya aynı davada devletimizin ve milletimizin yanında. Ve gönül birliği içerisinde Afrin’deki kardeşlerimize selam göndermiş oluyoruz” dedi

ALLAH KAHRAMAN MEHMETÇİKLERİMİZİ KORUSUN 

Ayakkabı yardımında bulunan hayırseverler ise duaları ile her zaman kahraman Mehmetçik ile olduklarını ifade ettiler. Hayırseverlerden Dilek Şen Özdemir, “ Mehmetçiklerimizle her zaman dualarımız ile Mehmetçiğimizin yanındayız. Bayrağımız özgülce dalgalansın. Biz ülkemizde özgürce yaşayalım diye Mehmetçiğimiz kahramanca cephede mücadele ediyor. Allah onların yardımcısı olsun. Allah şehitlerimizin şehadetini kabul eylesin, onların makamını mekanını cennet eylesin inşallah. Allah vatan için, bayrak için ümmet için gözünü kırpmadan şahadete giden kahramanlarımızı da korusun kollasın inşallah” dedi. 

VATAN İÇİN HER ZAMAN MÜCADELEYE ETMEYE HAZIRIZ 

İşadamı Orhan Demirci ise vatan için her zaman mücadele etmeye hazır olduğunu ifade ederek , “Dualarımız ile her zaman kahraman Mehmetçiklerimiz ile.  Teskere alan askerlerimiz ailelerin yanına pırıl pırıl dönsün diye ayakkabı ile onlara destek oluyoruz.  Bu hayır işinin öncülüğünü yapan Konya Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek abimize teşekkür ediyorum. Bizler de Çumra halkı olarak büyük destek verdik. Her zaman bu vatan uğruna mücadele etmeye hazırız” ifadelerini kullandı. 

MİLLET OLARAK TOPYEKÜM BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDEYİZ 

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer de ülkenin hassa bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “Bütün millet olarak hassas bir süreçten geçiyoruz. Aslında bu bugüne ait değil. Yaklaşık son 15 senede Türkiye özgürleşme mücadelesi içerisinde sürekli bir takım şeylerin muhatabı oluyor. Bizler millet olabilmenin şuuru ile topyekun bir gönül birlikteliğin içerisindeyiz. Toplumun her yöresinden her meslek grubundan insanımız Zeytin Dalı Harekatı ile topyekun birlik ve beraberlik içerisinde. Bunu da hep beraber ifade etmeye gayret ediyor. Bugün bu manada Abdullah Dölek'in öncülüğünde bu birlikteliği bu gönül birlikteliğini bütün herkese duyurabilmek için bir araya geldi.  Milletimiz geçmişte birlik ve beraberlik içerisinde neler yapılabileceğini gösterdi. Zeytin Dalı Harekatı ile bunu bir kez daha dünyaya göstermiş olacak. İnşallah bu operasyon ile zaferle döneceğiz” dedi. 

AFRİN'DE DESTAN YAZACAĞIZ 

“Türk milleti büyük bir millet. Büyük bir güç. İslam sancağının dalgalandığı en büyük, en ulu coğrafya. Mehmetçiğimiz onurlu duruşunu en iyi şekilde Zeytin Dalı Harekâtı'nda gösteriyor" diyen Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner de, "Maddi ve manevi şekilde kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk Milleti  yedi düvele gereken dersi gereken kişilere verecektir.  Türk Milleti tarihte destanlar yazan bir millet olarak Afrin’de de destan yazacak” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim