Olay, dün saat 18.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 10620 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerindeki bir iş yerinde arkadaşı Semi Oğuz Deniz’in yanında oturan ve kreş sahibi olduğu öğrenilen 2 çocuk annesi Hediye İnanç’ın (34) yanına 7 yıl önce boşandığı eşi Mehmet G. geldi. Bu sırada Hediye İnanç ile Mehmet G. arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Mehmet G., eski eşini ve arkadaşı Semi Oğuz Deniz’i bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerin ardından Hediye İnanç’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Ambulansla Konya Numune Hastanesine kaldırılan Semi Oğuz Deniz ise yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

“Bıçakla onlara saldırdım” 
Olayın ardından çalışmalara başlayan Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri şüpheli Mehmet G.’nin gidebileceği adreslere baskın yaptı. Yapılan baskınlar neticesinde Mehmet G. yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli Mehmet G. ifadesinde, takip ettiği eski eşinin gittiği adreste tartıştığını ileri sürerek, "Semi Oğuz Deniz isimli şahıs üzerime sandalye attı. Ben de yanımda getirdiğim bıçakla onlara saldırdım. Olaydan sonra bıçağı bir yere attım ve o bölgeden uzaklaştım” dediği öğrenildi. 
Öte yandan Mehmet G.’nin polis olduğunu ve 1 yıl önce psikolojik sıkıntılar nedeniyle meslekten malulen emekli edildiği öğrenildi. 
Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet G. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 


İHA

Editör: TE Bilişim