Sağlık Bakanlığı, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliği ile yürütülen dijital hastane sertifikasyon çalışmalarına hız veren ve ilk etapta 7 hastane için başvuru da bulunan Konya İl Sağlık Müdürlüğü, başvuruda bulunduğu hastanelerin tamamını dijital hastane haline getirme başarısı gösterdi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta gelişim ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “ Merkezde yer alan iki büyük hastanemizle birlikte 5 ilçe hastanemizin dijital hastane unvanı kazanması şehrimizde sağlık alanında atılan büyük adımlardandır. HIMSS 6 akreditasyonu sayesinde dünyanın en saygın dijital hastaneleri ile eşdeğer hizmet verdiğimiz tescillenmiştir” dedi. Vatandaşların ‘Kâğıtsız Hastane Projesi’ olarak bildiği ve hastaların tedavi süreçlerinden başlayıp ilaç alımlarına kadar tüm işlemlerin elektronik sistem üzerinden yapıldığı dijital hastane sistemi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Koç, “Dijital hastane unvanını merkezden Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Beyhekim Devlet Hastanesi almayı başarırken, ilçe hastanelerinden de Akşehir, Beyşehir, Kadınhanı, Ilgın ve Karapınar Devlet Hastanesi dijital hastane unvanı almıştır” şeklinde konuştu.

Dijital hastane sertifikasyonu sayesinde tıbbi hata oranlarının en asgari seviyeye ineceğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Dijital hastanelerimizde teknolojinin daha ileri seviyede kullanılması sayesinde hasta ve çalışan güvenliği en üst noktaya çıkacaktır. Hekim ve sağlık çalışanlarımız hasta başında işlemlerini yapabilecek, laboratuar, patoloji ve görüntüleme sonuçlarını hastanın odasından çok rahat bir şekilde takip edebileceklerdir” dedi.

Dijital hastane sertifikasyonu almaya hak kazanan hiçbir hastanede ekstra bir harcama yapılmadığının da özellikle altını çizen Prof. Dr. Koç, “ Yoğun bir çalışma gayreti göstererek bu sertifikaların kazanılmasında emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza ve teknik ekibimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim