Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan'ı makamında ziyaret ederek uzun süre sohbet etti. Ziyaret sırasında Konya basının sorunları ve istekleri konusunda bilgi veren Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir, "Şu anda ülkemizde çok sayıda gazeteci hapiste yatıyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için gazetecilik gibi kutsal bir mesleği alet ederek suç işleyen sözde gazetecileri desteklememiz tabi ki mümkün değil. Mesleğimizi bu şekilde kirli oyunlarına alet edenleri bizlerde kendi içimizde kesinlikle barındırmayız ve hak ettikleri tepkiyi fazlasıyla veririz. Ancak görevleri sadece gazetecilik olan ve meslekleri uğruna doğru bildikleri haberleri yaptıkları gerekçesiyle ceza alan dürüst meslektaşlarımızın da tabi ki arkalarında olacağız ve onları sonuna kadar savunacağız" dedi.

Konya basının adli makamlar ile uyum ve birliktelik içerisinde görev yaptıklarını da dile getiren Özdemir, "Konya'da basın mensubu arkadaşlarımız gerek adli muhabirlik alanında gerek diğer olayların haber yapılmasında üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Ancak özellikle adliye muhabiri arkadaşlarımızın adliye binasına giriş ve çıkışlarında, ilgili birimlerden izin alınmak kaydı ile haber yapmalarında gereken kolaylığın gösterilmesini arzu ediyoruz. Ayrıca burada görev yapan arkadaşlarımızın eskiden kendilerine ait bir odaları vardı. Şu anda bu imkanları yok bunun yeniden hayata geçirilmesi konusunda bizlere destek vereceğinize inanıyor, başta Konya Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere tüm Konya basını adına çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ise konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Göreve başladığım günden bu yana Konya Basını ile çok fazla bir araya gelmedik ancak görevlerimiz sırasında güzel bir uyum sağladığımıza inanıyorum. Konya basını gerçekten her konuda olduğu gibi bizlerle olan ilişkilerinde ve haberlerinde de bizlere her türlü desteği ve güveni verdiler. Ben şahsınızda tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Adliye binalarına giriş ve çıkışlar sizlerin de bildiği gibi bazı olaylardan sonra belirli bir kontrol altına alındı. Bu durumun bizler çözülmesi mümkün değil. Bu bir yasa gereğidir ve vatandaşlarımızın güvenliği açısından bu bir gerekliliktir. Ancak adliye içerisinde basın odasının oluşumu konusunda ben elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım. Arkadaşlarımızın kolay çalışmaları ve rahat etmeleri konusunda ihtiyaçları olan basın odasının oluşumu için en kısa sürede yapılması gereken çalışmayı el birliği içerisinde yapmaya hazırız. Bende şahsınıza, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza ve tüm Konya basınına teşekkür ederim" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim