Kar yağışının ve buzlanmanın günlük hayatı etkilememesi için 31 ilçede 1.830 personelle tuzlama, solüsyon, kar kürüme ve kaldırımları temizleme çalışmaları yapan Büyükşehir, bütün yolları açık tutuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 31 ilçede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kar ve buzlanmaya karşı Konya merkez ve tüm ilçelerde görev yapmak üzere 28 ayrı noktada Acil Müdahale Ekipleri bulunduğunu belirterek, ekiplerin Meteoroloji’den alınan bilgiler doğrultusunda 24 saat boyunca tuzlama, solüsyon, kar kürüme ve kaldırımları temizleme çalışması yürüttüğünü dile getirdi.

1.830 PERSONEL 24 SAAT ÇALIŞIYOR

Konya merkezde ve Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahalle yollarında Fen İşleri Dairesi’ne bağlı 7 bölge şefliğinde çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü, ana arterlerin açık tutulduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Konya genelinde Büyükşehir’e bağlı 1.830 personelin 395 araçla 24 saat çalıştığını ifade etti.

SOLÜSYON VE TUZLAMA ÇALIŞMALARI

Ekipler, Büyükşehir sorumluluğundaki caddelerde özellikle gece sabaha kadar solüsyon ve tuzlama çalışması yaparken mesai saatleri içinde trafiği sıkıntıyı sokmayacak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, alt ve üst geçitler, kavşak noktaları ve rampalarda solüsyon kullanırken ana caddelerde tuzlama yapıyor.

İLÇELERDE YOLDA KALAN ARAÇLAR KURTARILIYOR

Büyükşehir sorumluluğundaki ilçe ve mahalle yollarında kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir, çalışmalarda Valilik başta olmak üzere kamu kurumları, belediyeler, 112 Acil gibi kuruluşlarla koordineli şekilde hareket ediyor. İlçelerde özellikle yüksek kesimlerde yolda kalan ambülanslara yol açarak hastaya ve hastaneye ulaşımını sağlayan, aracı mahsur kalan sürücülere müdahale ederek kurtaran Büyükşehir ekipleri, herhangi bir kapalı yol bulunması için yoğun gayret sarf ediyor.

YOL YÖNETİM MERKEZİ İLE BUZLANMA TAKİP EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Yol Yönetim Merkezi’nde Türkiye’de ilklerden olan Buzlanma Takip Sistemi’ni de aktif olarak kullanan Büyükşehir Belediyesi, sistem ile şehir merkezindeki bazı noktalardan asfalt sensörleriyle bilgi akışı sağlayarak buzlanmanın önüne geçiyor.

KALDIRIM TEMİZLEME ÇALIŞMALARI

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, yoğun olarak sürdürdükleri kar temizleme, tuzlama ve solüsyon çalışmalarının yanında; saban erken saatlerden itibaren yoğun olarak kullanılan kaldırımlarda temizleme çalışmalarını kar yağışına göre sürdürüyor.

KIŞ ACİL YARDIM HATTI

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde kar yağışından kapanan yollar ve olumsuz kış koşullarının ihbar edilmesi için 444 55 42 numaralı acil çağrı hattını kullanıyor. Bu numaradan 24 saat boyunca Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’nin nöbetçi ekiplerine ulaşılabiliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim