Geçtiğimiz Cuma günü Konya’ya gelen ve her gelişinde Konyalılara yeni müjdeler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’ya üç müjde vererek Konya’dan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük Konya mitinginde şehre ulaşım alanında şehre önemli bir müjde vermişti.  Erdoğan sanayi bölgesiyle şehir merkezindeki ulaşım sorununun modern bir banliyö hattıyla çözeceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya Banliyösü projesinin açıklamasının ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay projenin detayını sosyal medya adresinden açıkladı. 

20 BANLİYÖ SEFERİYLE 15 BİN YOLCU TAŞINACAK 

Konya Kılıçarslan Meydanında coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehri büyük müjdeler verdi. O müjdelerden biri de ulaşımla ilgili oldu. Konya'nın yeni bir raylı sistem hattına kavuşacağını açıklayan Erdoğan "Kayacık-Konya arası hat kesiminde iki yüksek hızlı tren, bir konvansiyonel tren hattı olmak üzere 3 hat bulunduğunu anımsattı. Erdoğan "Kayacık-Konya arasındaki çift hatlı yüksek hızlı tren hattının yanındaki konvansiyonel hatta bir tane daha ilave edilerek bu kesimdeki hat sayısını 4'e çıkarıyoruz. Böylece Konya'mıza günlük toplam 20 banliyö seferiyle 15 bin yolcunun taşınacağı modern bir banliyö hattı inşa ediyoruz. Bu hatla sanayi bölgemizle şehir merkezi arasındaki ulaşım sorununu kökten çözüyoruz." dedi.

12 DURAK İLE 15 BİN YOLCU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kılıçarslan Meydanındaki mitingde verdiği müjdenin ayrıntılarını sosyal medyadan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay açıkladı. Başkan Altay,  "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Konya Banliyösü şehrimize hayırlı olsun. Mevcut Tren Garından Bilim Merkezi'ne kadar 12 durak ile Yüksek Hızlı Tren hattını kullanacak Konya Banliyösü, günde 15 bin yolcu taşıyacak" ifadelerini kullandı. Konya Banliyösünün durakları, Belediye, Konya YHT Gar, Rauf Denktaş, Kule Merkez, Yeni YHT Gar, Mobilyacılar, 1.Organize, Çimento, Aksaray Kavşağı, Ana Jest Üssü, Hava Alanı, Bilim Merkezi olarak belirlendi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim