Konya Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce düzenlenen  "15. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali"nin 9'uncu gününde, Azerbaycanlı Zabit Nebizade sahne aldı. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen konsere AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’ın yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Azerbaycan Halk Sanatçısı Zabit Nebizade, Konya’nın azametli bir şehir olduğunu vurgulayarak diğer festivallerde de bulunmanın kendine gurur vereceğini dile getirdi. Ayrıca Konya’yı bu sefer iyi tanıdığını da ifade eden Nebizade, “Konya’da Azerbaycanlı hemşerilerimle karşılaşmak beni mutlu etti” dedi. 

FESTİVALE BUGÜNE KADAR 47 ÜLKEDEN 133 GRUP KATILDI

Festivale bugüne kadar, 47 ülkeden 133 grup ile yüzlerce sanatçı katıldı. Bu yıl 15'incisi düzenlenen festivale Özbekistan, Azerbaycan, Afganistan, İran, Irak-Kerkük, Fas, Lübnan, İspanya ve Türkiye'den sanatçı ve müzik toplulukları katılıyor.Azerbaycan halk sanatçısı olan Nebizade'yi dinlemek için çok sayıda yerli ve yabancı turistin yanı sıra Konya'da eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler de konsere yoğun ilgi gösterdi.

“KONYA’YI DAHA ÇOK GEZME FIRSATI BULDUM”

Azerbaycanlı Zabit Nebizade, Konya’ya ikinci gelişi olduğunu söyledi. Bu gelişinde Konya’yı daha çok tanıdığını ve gezdiğini de ifade eden Nebizade sözlerine şu şekilde devam etti: “Konya Mistik Müzik Festivaline ikinci kez katılıyorum. Ahmet bey, sağ olsunlar buraya gelmemde çok yardımcı oldular ve benimle yakından ilgilendiler. İnşallah bundan sonraki festivallere de gelmek istiyorum. Konya benim için azametli bir şehirdir. Buraya ilk geldiğimde şimdiki kadar gezememiştim. Ama bugün Konya’nın birçok yerini gezdim. Özellikle insanları çok sevdim ve memnun oldum. Ayrıca gezerken Azerbaycan’dan gelen hemşerilerime de rastladım. Çok mutlu oldum”

“ÖZBEKİSTANLI MUNADJATYULCHİEVA SAHNE ALDI”

Hz. Mevlana'nın 811'inci doğum yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen 15'inci Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivalinin 10’ncu gününde Özbekistanlı MunadjatYulchieva sahne aldı. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen programa Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’ın yanı sıra çok sayıda müzik sever katıldı. Vatandaşların ilgisinden son derece memnun olduğunu dile getiren MunadjatYulchieva, kendilerine teşekkür etti. Çok sayıda yerli ve yabancı turistinin yanı sıra Konya'da eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler de konsere ilgi gösterdi.

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim