AK Parti Genel Merkez Şehir Kültür ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından yürütülen Şehrim 2023 Projesi kapsamında “Şehir Buluşması” çalıştayı gerçekleştirildi. Programa AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  AK Parti Çevre Şehir ve Kütür Başkan Yardımcısı Mine Lök Beyaz, AK Parti Konya İl Teşkilatı mensupları, İlçe Belediye Başkanları, Oda ve Borsa Başkanları, akademisyenler  ve şehrin önde gelen pek çok ismi katıldı. 

“ŞEHRE SAHİP ÇIKMAK BU ŞEHİRDE YAŞAYAN HERKESİN SORUMLULUĞUDUR”

Şehrim 2023 projesi ile ilgili çalışmaları Kadim şehir Konya’yı 2023 ve sonrasına hazırlamak, sonraki nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakmak adına önemsediklerini söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığımızın Türkiye genelinde yaptığı çalışmaların Konya ayağı 16-19 Nisan tarihlerinde Konya’da gerçekleştirildi. Pazartesi günü Şehrim 2023 otobüsü şehrimize gelmişti. Kültür Park, Mevlana Meydanı, Selçuk Üniversitesi Kampüsü’nde saha çalışmaları gerçekleştirildi. İnternet sitemiz üzerinden vatandaşlarımızın şehrimize dair görüşleri alındı. Son olarak gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızda da şehrimizin önde gelenlerinin kanaatlerini ve görüşlerini almak için bir araya geldik. Kadim şehir Konyamızı 2023 ve sonrasına hazırlamak,  bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakmak adına bu çalışmaları önemsiyoruz.   Bu sorumluluğu hep birlikte taşıyoruz. Bu şehir hepimizin. Bu ülke hepimizin. Şehre sahip çıkmak, şehrin geleceğini planlamak bu şehirde yaşayan herkesin sorumluluğudur.” dedi.

“HEP BİRLİKTE KONYA İÇİN EN DOĞRU ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ”

Şehirlerin eski ve yeni değerlerini buluşturmayı hedeflediklerini aktaran AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mine Lök Beyaz, “Konya Şehrim 2023 projemizde yedinci durağımız oldu. Niyet hayr, akıbet hayr diyerek bu işe başladık. 2023, 2053 ve 2071’de ülkemizin vizyonu kadar şehirlerimizin vizyonlarını da önemsiyoruz. Konya’ya bu şehirde yaşayanları dinlemeye geldik.  Konya, yurt içinde de yurt dışında da Mevlana ile bilinir. Bunun dışında Konya’nın pek çok değeri var. Değerlerimize sahip çıkmak bizim temel düsturumuzdur. Eski değerlerimize ne kadar sahip çıkarsak, gideceğimiz yeni yollarda o denli başarılı olabiliriz. Amacımız şehirlerin tüm dinamikleri ile birlikte doğru şekilde tespitler yapmaktır. Değerlendirmeler sonucunda hazırlanan raporlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaştıracağız. Şehrim 2023 projesi ile Konya ve Türkiye için en doğru çalışmaları hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.   

“ŞEHİRLERİMİZİ 2023’E HAZIRLIYORUZ”

Şehrim 2023 projesinin çok önemli olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Belediyecilikte, yerel yönetimlerde 2014’ten sonra yeni bir dönem başladı. Yeni Büyükşehir uygulaması ile birlikte yerelleşmede yeni bir modeli hayata geçirmeye başladık. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri var. Bu hedeflere ulaşabilmek için şehirlerimizin de yerel yönetimlerimizin de buna uygun projeleri hayata geçirmesi gerekiyor. Şehrim 2023 projesi ile de bu adım atılmış oluyor.” şeklinde konuştu. 

Protokol konuşmaları ve tanıtım filmi gösterimin ardından program basına kapalı olarak devam etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim