Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajına “rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’i idrak edip Bayrama erişmenin bahtiyarlığını doyasıya yaşıyoruz” diyerek başlayan AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Temennimiz o dur ki bayram günlerinde ve bayramdan sonra da ülkemizin üzerinden, memleketimizin üzerinden, milletimizin her bir ferdinin hanesinden Rabbim bu rahmet ve bereket iklimini eksik etmesin. Daha sonraki Ramazanlara da ülkemiz için, milletimiz için daha çok işler yapmış olarak erişmeyi hepimize nasip etsin. Nasip etsin ki bu topraklarda, bizim medeniyet havzamızda bayramlar daha coşkulu, daha huzurlu ve daha müreffeh bir ortamda kutlanabilsin” dedi. 

“ÜLKEMİZ, ARINMA SÜRECİNDEN GEÇİYOR” 

Türkiye’nin tarihi bir eşikten geçtiğini ifade eden Başkan Recep Konuk, “Sistemimizin üstündeki yönetsel yüklerden, siyasal sistemi yavaşlatan ağırlıklardan, sistemimize, toplumsal dokumuza bulaşan kirlerden ve çamurlardan kurtulmak için verdiğimiz mücadelede artık çoğu gitti azı kaldı. İnşallah önümüzdeki bayramlara yüklerinden ve prangalarından kurtulmuş, huzur ve güven ortamı için hiçbir tehdit unsuru bırakmamış, kalkınma ve refaha daha çok odaklanmış ve gücüne güç, zenginliğine zenginlik katmak için hızına hız katmış bir Türkiye olarak erişeceğiz. Bütün gayretimiz bunun içindir. Bütün çabamız bayramların bayramlara yaraşır şekilde idrak edilmesi içindir. Bu sene Bayram coşkumuz demokrasi şölenimizle taçlanacak ve Türkiye Bayram’dan bir hafta sonra yeni yönetim sistemine geçecek. Hızlı karar alıp, aldığı kararları süratle hayata geçirecek bir Türkiye olacak bundan sonra. İcrası hızlı, yasaması güçlü, yargısı bağımsız bir Türkiye’de dişliler daha hızlı ve uyumlu çalışacak. Hiçbir dişli bir diğerini yavaşlatmayacak ve Türkiye refah ve zenginlik hedefine daha hızlı ilerlerken, kardeşliğini ve birliğini pekiştirecek, huzur ve güvenliğine yönelik iç ve dış tehditleri milletimizin bedel ödeyeceği boyuta gelmeden süratli ve kararlı hareket edebilme kabiliyetiyle bertaraf edebilecek. Yeni sistemin özetidir, zenginlik ve refahın en hızlı şekilde hemen olması, kardeşlik ve birliğimizin hiçbir zaman bozulmaması, huzur ve güvenliğimizin hassasiyetle korunması. Bunlar aynı zamanda Bayramların daha coşkulu ve huzurlu kutlanmasının da olmazsa olmazlarıdır. Bu topraklardaki Bayram coşkusunun refahla zenginleşmesi, huzurla taçlanması, kardeşlikle daha sıkı kucaklaşması için yeni bir yönetim sistemine geçeceğiz. Takvim belli. Eşiği aşacağımız güne sayılı günler kaldı. Milletimiz karar verecek. Bir tercih yapacak. Milletimizin ferasetinden eminim ki, milletimiz bu eşiği sistemi kulaktan dolma duyanlarla değil sistemi kuranlarla aşacak. Sistemin müellifi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sistemin mükellef şekilde inşası için de desteksiz bırakmayacaktır ” diye konuştu. 

Türkiye’nin terörü tamamen yok etme yolunda ciddi mücadeleler verdiğini de hatırlatan Konuk, “15 Temmuz darbe girişiminden, hendek olaylarına, sınırlarımızda kurulan ve bertaraf edilen terör yuvalarından sızanlarca yapılan saldırılara kadar yakın uzak tarihimizde yaşadığımız pek çok hadise bize göstermiştir ki, bu coğrafyada rehavete, tedbirsizliğe yer yoktur. Bunu en iyi bu toprakların çocukları bilir, bizler biliriz. Devletimiz son yıllarda sürdürdüğü kararlı operasyonlarla terörü büyük ölçüde dize getirmeyi, terörün belini kırmayı başarmıştır. Bu mücadele hem bu bayramın hem de bu topraklarda ilanihaye tüm bayramların huzur içinde kutlanması içindir. Ne bayramlarda ne yılın tüm günlerinde hiçbir hanede hiçbir ana baba, eş ve çocuğun acı ve keder yaşamaması içindir. Temennimiz o dur ki, Ramazan’dan sonraki her günümüz, her ayımız ve her yılımız Ramazan-ı Şerif’in huzur iklimi içinde geçsin. Temennimiz o dur ki bu topraklar, bu coğrafya ve bizim medeniyet havzamız artık bedel ödemesin, artık keder ve acı yaşamasın. Kaoslar, savaşlar, ölümler, acılar, ülkemiz ve medeniyet havzamızı terk etsin, Ramazan ayının huzur, rahmet ve bereket iklimi, Ramazan’ın rengi olan hoşgörü, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma havası Ramazan aylarından sonra da bizim, ülkemizin ve medeniyet havzamızın üzerinden hiç gitmesin” şeklinde konuştu. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim