Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) tarafından 22-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Meydanında “Yöresel Konya Günleri” düzenlenecek. Düzenlenecek fuar hakkında bilgi vermek amacı ile Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Genel Başkanı Kemal Çelik, Konyalı Sanayici İş Adamları Derneği (KONSİAD) Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürü Abdurrahman Cüneyt Fidancı ile Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetli katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Genel Başkanı Kemal Çelik, “Kadim şehir Konya’nın insanları olarak kadim şehir İstanbul’da tüm hemşerilerimizi buluşmaya davet ediyoruz. Dünyanın en büyük etkinlik alanlarından biri olan Yenikapı etkinlik alanında 22-25 Kasım 2018 tarihlerinde tüm Konyalılar ve misafirlerimizle buluşacağız” dedi 

TÜM KONYALI HEMŞERİLERİMİZİ KONYA GÜNLERİNE DAVET EDİYORUZ 

Programın açılış konuşmasını yapan Konyalı Sanayici İş Adamları Derneği (KONSİAD) Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, “Konyalı Sanayici İş Adamları Derneği olarak daha önce İstanbul Feshane’de ve CNR’da etkinlikler düzenledik. Feshanede Konya Günleri, CNR’da ise KONEXPO fuarlarımız oldu. Yine nasip olursa 22-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da ‘Yöresel Konya Günleri’ düzenleyeceğiz. İstanbul’dan gelen Yönetim Kurulu Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile çeşitli ziyaretlerde bulunacağız. Konya günlerinin Konya’ya yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Gerçekleştireceğimiz etkinliğimize tüm Konyalı hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

İLK GÜNKÜ HEYECANLA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ 

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Genel Başkanı Kemal Çelik ise İstanbul’daki Konyalılar olarak 2008 yılında çıktığımız bu yolda hep birlikte çok büyük mesafeler alarak bugünlere geldiklerini ifade ederek, “İstanbul’daki Konyalılar olarak 2008 yılında çıktığımız bu yolda hep birlikte çok büyük mesafeler alarak bugünlere geldik. Bugünkü çalışma azmimiz ve gayretimiz ilk günkü heyecanımızın daha büyüğü ve devamıdır. Bu noktada Kurucu Başkanımız Mustafa Imık abimizi rahmetle anmak isterim. KONSİAD’ın kuruluşunda bir amacımız ve bu amacımızı gerçekleştirecek bir ‘Konya’ ruhu vardı. Amacımız hakkın, hukukun, barışın, güvenin, adaletin, refahın ve mutluluğun, sağlandığı; Konya’nın tarihe ve topluma mal olmuş yerel ve evrensel değerlerinin korunup, tanıtıldığı; kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, Türkiye’de saygın bir Konya oluşturma mücadelesine katkıda bulunmaktır. Bunu yaparken tek hedefimiz tüm Konyalıları, tarihi, kültürel ve sosyal bağları ile kendini Konyalı görenleri bir aile halinde görmektir. Daha cümlelerimin başında, Konyamızın manevi sahiplerinden Mevlâna’yı selamlıyor ve “Hamdım, piştim, yandım” sözleri ile Konya kültürünü özetliyorum” ifadelerini kullandı. 

TÜM KONYALILARI İSTANBUL’DA BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ 

22-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Meydanında gerçekleştirecek olan ‘Yöresel Konya Günleri ‘ hakkında da bilgi veren Çelik, “KONSİAD olarak organize ettiğimiz “Yöresel Konya Günleri” etkinliğimizi 22-25 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Meydanında hep beraber gerçekleştiriyor olacağız inşallah. Kadim şehir Konya’nın insanları olarak kadim şehir İstanbul’da tüm hemşerilerimizi buluşmaya davet ediyoruz. Dünyanın en büyük etkinlik alanlarından biri olan Yenikapı etkinlik alanında 22-25 Kasım 2018 tarihlerinde tüm Konyalılar ve misafirlerimizle buluşacağız. KONSİAD olarak gerek Feshane etkinlikleri kapsamında gerekse fuarcılık kapsamında KONEXPO etkinlikleri ile bugüne kadar birçok ticari, mesleki ve kültürel faaliyeti başarı ile gerçekleştirdik. Bu kez tüm maddi ve manevi değerlerimizi bu etkinlik ile tek çatı altında tekrar buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim