Doğum sonrası hemen yapılacak tetkiklerle alınacak önlemler kapsamında işitme cihazı ve Cochlearimplant kullanımının çok önemli olduğu tespiti yapıldı. Ancak özel eğitim almadan cihazlandırmanın herhangi bir faydası olmadığı yada çok az olacağı bildirildi. Alınacak eğitim programı ve eğitim süreci belirlendi. Konunun uzmanlarından alınacak sıkı bir eğitimden sonra işitme engellinin topluma uyumu ve hayata hzır hale gelmesini sağlayacaktır. İçinde doğup büyüdüğü toplumun dilini, kültürünü öğrenmede bu eğitimin çok stratejik bir önemi olduğu üzerinde duruldu.

Proje kapsamında konunun uzmanları tarafından hazırlanan eğitici videolar tüm işitme engellilere rehberlik edecek şekilde Web sitesinde yayınlandı. Yine proje kapsamında hazırlanan makaleler aynı sitede yayınlandı. 

Özellikle işitme engellinin ailelerine eğitimler verildi. Yine işitme engelliler okullarında çalışan öğretmenlerin tamamına ışık tutacak eğitimlerle kapasite geliştirmeye çalışıldı. Bu anlamda oldukça yoğun programlar düzenlendi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim