Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanlığı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. KONESOB öğle yemeği menüsünde yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve  ekmekten oluşan Çanakkale menüsü ikram edildi. Gerçekleştiren programa Vali Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Ziya Altunyaldız, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz,  Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak,KONESOB’a bağlı oda başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. 

‘KONYALI ESNAFLARIMIZ ÜLKELERİNE VE ŞEHİTLERİNE SAYGILIDIR ‘

Programda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, “ Bugün önemli bir zaferin yıldönümü. Çanakkale’de ecdadımızın atalarımızın yazmış olduğu tarihi ve anlı şanlı günün 104.Yıldönümünde hep beraberiz.  Tüm şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Geçmişte olduğu gibi bugünde vatanımız  bazı şer odakların arkasında olduğu terörle mücadelesine devam ettiriyor. 30-35 terörle mücadelede dedeleri Çanakkale’de ne yaptı ise benim aslan Mehmetçiğim , aslan polislerimiz,aslan özel harekatlarımız aynısını dedelerin gözü arkada kalmayacak şekilde sergilediler ve toprağa düştüler. Konyalı esnaflarımız gösterdikleri duyarlılık ile ne kadar vatansever olduklarını, ne kadar ülkelerine ve bayraklarına, şehitlerine karşı saygılı olduklarını, gazilere de hürmet içerisinde olduklarını bu yemekle bizleri bir araya getirerek ispatlamış oldular. Bizlerde birlik başkanımıza ve birliğe bağlı oda başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar ülkemize,bayrağımıza ve ezanımıza uzanan eller kırılmıştır, Bundan sonra da kırılmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

‘İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN BÜYÜK BİR ZAFER’

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, da yaptığı konuşmada, “Şanlı tarihimiz boyunca kendisine vurulmak istenen esaret zincirini daima kıracağını ve namahremine uzanan hain elleri asla geçit vermeyeceğini defalarca kanıtlamış aziz milletimiz, 104 yıl önce Çanakkale’de de birbirine kenetlenerek sergilediği kardeşlik ruhu ve kazandığı şanlı zaferle bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Tıpkı 104 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresizliğe boğulmuştur. Kahramanlık destanı Çanakkale Savaşlarında, vatanı ve milleti uğruna canını hiçe sayarak savaşan kahraman ecdadımız, muharebe esnasında yokluk sebebiyle, yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı, yarım ekmekten oluşan menüyle idare etmiş, bütün imkansızlıklara rağmen tüm dünyaya hayran bırakacak bir mücadele örneği sergilemiştir. Kahraman ecdadımızın sergilediği bu azim ve fedakarlığın hafızalarda canlı tutulması adına Konya Esnaf ve Sanatkarlar Birliği olarak biz de Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün yıldönümünde yemek menümüzü yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı, yarım ekmek olarak belirledik” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim