Mimarlar Odası Konya Şubesi 16. Olağan Genel Kurulu’nu Şubat ayında gerçekleştirdi. Saadet Armağan Güleç Korumaz ve Abdullah Naltekin’in yarıştığı Olağan Genel Kurul’da Abdullah Naltekin 387 oy alırken,  Saadet Armağan Güleç Korumaz 473 oy alarak Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin yeni başkanı oldu. Yapılan seçimlerin ardından hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayan Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Saadet Armağan Güleç Korumaz, yeni dönem çalışmalarıyla ilgili Yenigün Gazetesi’ne konuştu. Mimarlar Odası Konya Şubesi olarak hedeflerinin kente ve üyelerine katkı sağlamak olduğunu belirten Korumaz, bu doğrultuda önemli projeler yürüteceklerini söyledi. 

ÜYELERİMİZİN HAKLARINI KORUYACAĞIZ

Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Saadet Armağan Güleç Korumaz yaptığı açıklamada, Oda olarak güzel bir seçim süreci yaşadıklarını anımsattı. Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin farklı üye profillerinin olduğunu dile getiren Korumaz, “Kamuda çalışan, serbest çalışan, ücretli çalışan, üniversite çalışan üyelerimiz var. Bu yelpazede hepsinin kendi alanında farklı sorunları var. Genç mezun arkadaşların sorunları var. Dolayısı ile genç mimar arkadaşlarımızı bu piyasa koşularına daha iyi hazırlayabilecek eğitimler, seminerler, tecrübeli mimarlarla söyleşiler devam edecek. Burada temel olarak kendimize görev edindiğimiz ve sorumluluğunu aldığımız şey bu mesleki hak sorumluluk ve yetkilerimizin biraz daha kısıtlanan yetki alanlarımızı ve haklarımızı geri alabilmenin mücadelesini vereceğiz. Diğer hedefimiz de şehre nasıl katkı sağlayabiliriz. Bu noktada çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ SÜRECEK

Mimarlar Odası Konya Şubesi olarak yeni dönemde sanatsal aktivitelere daha önem vereceklerinin altını çizen Korumaz, bu noktada önlerinde iki önemli program olduğunu söyledi. “9 Nisan’da başlayan Mimar Sinan Haftası ve Ekim ayının ilk haftası kutlanan Dünya Mimarlık Haftası etkinliklerine hazırlanıyoruz” diyen Başkan Korumaz,sözlerine şöyle devam etti, “Dünya Mimarlık Haftası kapsamında şehirde fuarlar, sergiler, Söyleşi dizileri düzenlemeyi düşünüyoruz. Serbest çalışan mimarlarla ilgili şantiye şefliği konusu kanayan yaramız. Müteahhitlik yasası ile ilgili yürürlükte olan konular, mesleki denetim kontrol, odaya üyelik konularında komisyonlar kurduk. Şehrin göç, ulaşım, kentsel dönüşüm konuları ile ilgili çeşitli paneller düzenleyeceğiz. Buradan çıkan raporları da çeşitli yerlere ileteceğiz.Yayınlarımız devam edecek. 10 yıldır devam ettiğimiz mimarlar dergisi devam edecek. Kültür-sanat etkinliklerimiz devam edecek. Bu noktada sürekli sergiler açılsın istiyoruz. Yine sosyal projelerimiz var onları sürdüreceğiz. Kültürel ve doğanın korunması üzerine bir komisyon kuruldu.”

ORTAK KOMİSYONLAR KURACAĞIZ

Başkan Korumaz, bir meslek kuruluşu olan Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin şehre katkı sağlaması amacıyla diğer meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile sıkı bir iletişim halinde olacağını, sorunlara ortak çözümler bulma noktasında ellerinden gelen katkıyı sağlamayı amaçladıklarını dile getirerek ortak komisyonlar kuracaklarını söyledi. Ayrıca şehre değer katacak proje yarışmaları yapacaklarını belirten Korumaz, “Yarışma projesi hazırlıklarımız var. Bu projelerin de Konya’ya ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Çünkü uzun süredir Konya’da yarışma açılmıyordu. Yerel yönetimlerle temas halindeyiz. Şehrin ihtiyacı olan bir konuda yarışmayı açmak daha anlamlı olacak. 2 yıl önce kurduğumuz öğrenci gurubumuz vardı. Onun sosyal projeler ve etkinlikleri devam edecek. Bu dönemde Uluslararası Genç Mimarlar Birliğini bir ayağını da Konya’da kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim