Kombassan'ın gıda alanındaki yatırımlarından olan ve Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde faaliyet gösteren Komgıda'da düzenlenen programa, Tarım Kredi Kooperatifinden Genel Müdür Burhanettin Topsakal, İşletme Müdürü Mahmut Candan, Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şan, Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Aydemir, Komgıda AŞ Genel Müdürü Fatih Doğan, Komgıda çalışanları ve bölge üretici temsilcileri katıldı. Duaların okunması ve kurban kesimiyle devam eden programda, ilk ürün bölge üreticisi Hüseyin Altun'dan kendisine verilen ödülü müteakip teslim alındı. Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şan programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"2014 yılının ilk buğday hasadı alımını yapan Komgıda, yöre çiftçimize katkı sağlamak için alımlarını üreticiden aracısız olarak tedarik etmekte ve bölgeye önemli katkılar sağlamaktadır. 'Tarladan sofraya' politikası ve doğal yöntemlerle üretimlerini gerçekleştiren Komgıda, 'Helal Sertifikalı' güvenilir ürünlerini Golda, Melda ve Anatoli markaları ile tüketiciye ulaştırılmaktadır. Bölge üreticisinin ürün kalite ve verimini artırmak amacıyla her zaman çiftçinin yanında yer alan Komgıda, bünyesinde performansını artırma ve tüketici beklentilerini karşılama adına üniversite sanayi işbirliğine de devam etmektedir."
Komgıda, ürettiği makarna, bisküvi, un, irmik ve bakliyatın yanı sıra, Kazımkarabekir ve Karapınar ilçelerinde iki hayvancılık tesisi ile sektöründe önemli bir boşluğu dolduruyor. Türkiye İş Kurumu tarafından bölge istihdamına sağladığı katkı nedeniyle "istihdama en çok katkı sağlayan firma" ödülüne de layık görülen Komgıda, Japonya dahil 100'e yakın ülkeye ihracat yapıyor.                                    

İHA

Editör: TE Bilişim