Şirket hisseleri bugünden itibaren “KOMHL”koduyla borsada işlem görecek. Anadolu sermayesinin önde gelen kuruluşlarındanKombassan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeyebaşlıyor.  Kombassan’ın, 'Bizim MenkulDeğerler' tarafından yürütülen12 Mayıs 2012'de yaptığı resmi kotasyon sürecibaşarı ile tamamlandı. Şirket, bu günden itibaren İMKB’de işlem görecek. İşlemeaçılacak olan Kombassan’ın kodu ise KOMHL olarak belirlendi. Kombassanhisselerinin İMKB’ye kotasyon süreci, Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı HaşimŞahin, Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda basın mensubunun katılımı ileKonya Bera Otelde kamuoyuna duyuruldu.
 
Borsaya kotasyonla birlikte hisselerinkolaylıkla alınıp satılabileceğinin altını çizen Kombassan Holding YönetimKurulu Başkanı Haşim Şahin “2007 yılında göreve gelen Kombassan Holding’in yeniyönetimi, gurubun marka ve karlılığını yükseltmek için gayret sarf etmektedir.Bu gayreti gösterirken de ben merkezli değil, biz merkezli ve şeffaf hareketetmekteyiz. Kombassan Holding, güçlü ve dinamik yapısıyla dikkatleri üzerinetoplayarak, her geçen yıl faaliyet gösterdiği alanlara yenisini ekliyor. 2012itibariyle, Kombassan Holding’in yurt içi ve yurt dışında 18 şirketi ve 32tesisinde yaklaşık 6 bin civarında doğrudan çalışanı, 15 bine yakında dolaylı çalışanı ile faaliyetlerinisürdürüyor” diye konuştu.

'BİZE AYRILAN DESTEK BİZE ULAŞMADI'

28 Şubat'ın kendilerini de etkilediğini veşirketleri için ayrılmış olan paraların bankalardan geri verilmediğini dilegetiren Şahin, “O dönemde birçok önemli şirketimizi elden çıkarmak zorundakaldık. Merhum Ecevit Başbakanlığı döneminde, bizzat kendisi tarafından sadecePetlas'a teşvik vermesine rağmen bu teşvik bize verilmemiştir. Meclis DarbelerKomisyonu'na ifade veren dönemin Ekonomi Bakanı Güneş Taner Bey de, o yıllarda60 milyar Dolar IMF'den kredi alanıp bu paraların bankalara verildiğini ancakbu paraların geri alınamadığını söyledi. Aynı yetkili Petlas için ayrılmış olanbankadaki 15 milyon markı da 18 ay boyunca bloke etme sureti ile göreviniyapmıştır. Yaşanan bu olumsuzluklara nedeni ile ortaklarımızın talepleridoğrultusunda görev değişimi yaptık” dedi.
 

KOMBASSAN BÜYÜMESİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Kombassan Grubu’nun, büyüme ve karlılıkalanlarındaki üstün performansını hemen hemen her yıl aldığı ödüllerletaçlandırdığına dikkat çeken Şahin “2011 yılında İstanbul Sanayi Odası'nın(İSO) yaptığı 'Türkiye'nin en büyükleri' sıralamalarına ilk 1000’e altışirketimizle girerek, başarılarımızın karşılığını almanın haklı gururunuyaşıyoruz. Tüm şirketlerimiz hem teknolojisiyle, hem karlılığıyla, hem debüyüme konusundaki üstün performanslarıyla dikkatleri çekiyor” dedi. Grupşirketlerinin faaliyet gösterdiği alanda önemli bir performans gösterdiğiniifade eden Şahin “Bugün Kombassan için ayrı bir önem taşıyor. 1988 yılındakurulduğundan bu yana 72 bin ortağıyla Anadolu Sermayesi'nin en güçlümarkalarından birisi haline gelen şirketimiz İstanbul Menkul KıymetlerBorsası’nda işlem görmeye başlıyor. Bu da mevcut ve potansiyel ortaklarımızınşirketin finansal performansından hak ettikleri payı alabilmeleri anlamınagelirken, potansiyel yatırımcılar için de yüksek karlılık ve büyüme hedeflerinesahip bir şirkete ortak olma anlamına geliyor” diye konuştu.

3 YILDA 384 MİLYON TL YATIRIM HEDEFİ

İMKB’de işlem  görmeyle ilgili tüm onayların alındığını veortaklara yapılan çağrının ardından şirketin şimdilik yüzde 10 oranındakihissesinin işlem görmek amacıyla kaydileştirildiğini anlatan Şahin,Kombassan’ın güçlü bir finansal yapıya sahip olduğunu dile getirdi. Kombassan’ın23 Kasım 2012 tarihinden itibaren işlem görmeye başlayacağını kaydeden Şahin“Kombassan’ın yıllık ortalama ciro büyümesinin yüzde 15,5 seviyesinde olmasınıbekliyoruz. Yatırımlara baktığımızda ise Kombassan, son iki yılda yaptığı 128milyon TL’lik yatırıma ek olarak önümüzdeki 3 yılda 384 milyon TL daha yatırımplanladı” ifadelerini kullandı. Şahin, karlılık oranlarının da artmasınıbeklediklerini söyleyerek, “Kombassan’ın 2011 yılındaki brüt kârlılık oranınınyüzde 15.9 seviyesinde gerçekleşti. 2015 yılında kârlılık oranının yüzde 18’iaşmasını bekliyoruz” dedi. Şahin,  grubunyıllık yüzde 28,8 FAVÖK artışı hedeflediğini belirtti.

ONUR KALKAN


Editör: TE Bilişim