Novi Pazar hastane personeli ve hastaları tarafından memnuniyetle karşılanan tıbbi yardım malzemelerinin ilk etap sevkiyatlarının kurulumları yapılarak kullanımına başlandı. Türk Kızılay Genel Sekreteri Sayın Hüseyin Can’ın destekleri ve katılımı ile gerçekleştirilen proje, Sancak Bölgesi için tıbbi alanda kıymetli bir yardım hizmeti oldu.

Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can, yerelde ve proje kapsamında vermiş oldukları destekler için Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyaretler çerçevesinde Türkiye’de ve dünyada yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Hüseyin Can, son 5 yılda Kızılay’ın çok büyük bir ivme yakaladığını, din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin 51 ülkede temsilcilikler açılarak nerede bir mazlum ve ihtiyaç sahibi varsa Kızılay ailesinin orada olduğunu ifade etti. Gençlik teşkilatları ile Türkiye’nin en güçlü gençlik hareketine sahip olduklarını ve Türkiye’de bulunan bütün üniversitelerde teşkilatlanmaların tamamlandığını dile getirdi.

Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can Türk Kızılay Selçuklu Şubesinin açılışında, "Bugün hayırlı bir hizmet için buradayız. Selçuklu Şubemizin açılışındayız. Aynı zamanda Novi Pazar'daki kardeşlerimizin tıbbi malzeme ihtiyaçlarını gidermek üzere toplamda 11 TIR’dan oluşan Tıbbi malzemeleri göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek projeden duyduğu memnuniyeti ifade etmişti.

Selçuklu Şube Başkanı Zekeriya Kartal, "Evladı Fatihan Sancak bölgesi Novi Pazar şehrine 11 TIR ile 2 milyon değerinde tıbbi yardım malzemesi gönderildi. Müslüman Boşnak kardeşlerimize tıbbi yardım desteğinde bulunduk. Tüm paydaşlara ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Günün sonunda Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can başkanlığında Konya şubesinin misafirperverliği ile Kızılay Şube Başkanları ve Temsilcileri ile Kızılay’ın dünü, bugünü ve yarınına yönelik istişarelerde bulunuldu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim