Bizbiriz Derneği öncülüğünde, Afrin’de teröristleri temizlemek amacıyla icra edilen Zeytin Dalı Harekatına destek basın açıklaması, Konya Mevlana Meydanı'nda yapıldı.

Basın açıklaması yoğun kar yağışı altında, tekbirlerle ve sloganlarla başladı. Basın açıklaması sonrası eller Afrin’de cihad eden Mehmetçik için duaya kalktı. Yoldan geçen vatandaşların da kornalarla destek verdiği basın açıklamasında Âl-i İmran Suresi'ndeki, "Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin” mesajı verildi. 

Bizbiriz Derneği Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Navruz, "Her milletin imtihandan geçtiği günler vardır. İşte bugünler millet olarak ümmet olarak birlik içinde olmamız gereken günlerdir. Elbette tefrika çıkarmak isteyenler boş durmayacaktır. Gönüllere şüphe tohumu ekmek isteyenler karşılarında Ömer (ra) gibi Hakkın sesini duyuranları bulacaktır. Tenkidimiz insanlara değil, olaylara değil, fikirlere karşıdır. Kötü insan yoktur kötü fikir vardır. Fikirler düzelirse insanlar da düzelir düsturunca isyan eden gönlü kapalı insanlara bir hatırlatmadır. Asırlardır İslam’ın sancaktarı olan Türk milleti cihad vazifesini iman bilmiştir. Kendine hayat tarzı edinmiştir. Türk kelimesini ırk olmaktan çıkarıp İslam’la yoğrulmuş bir üst kimliğe çevirmiştir. Allah’ın hakimiyetini cihana yaymayı topyekun millet olarak canından öte bilmiştir. Kızılelma Türk milletinin imanının ilay-ı kelimetullah için cihadının adıdır. Kendini bu yüce davaya adayışının adıdır. Şirk olarak nitelemek dinini milletini hiç tanımamış aklı fakirlerin ancak hezeyanıdır" dedi. 

"Bir vatan evladının cihada giderken yüreklere düşürdüğü Kızılelma nedir? Her milletin tarihinden gelen ve geleceğine yön veren bir mefkuresi, ülküsü vardır. Geleceğe yönelik ideali, amacı olmayan ülkeler tarih sahnesinden silinirler. Çocuklarınızı içinde bulunduğunuz değil onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin diyen bir dinin mensupları bugünü kurtarma derdinde değildir. Yönü, yüzü hep ileriye, geleceğe, sonsuza dönüktür. Kızıl Elma çağın teknolojisine ulaşmak ve yeni nesillerin kendi çağlarının medeniyetini kurmaları için tüm cihanı önlerine sermektir" diyen Navruz, şunları kaydetti: "Orta Asya’da Oğuz Türkleri için Kızılelma, hangi yöne giderlerse gitsinler hedefleri ve kazandıkları zaferin adı haline gelir. Belli bir belde veya ülke değildir. Selçuklu komutanı Alparslan`da Anadolu`nun yurt edinmesi, Osmanlı’nın cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet’te Bizans’ın yıkılması, Kanuni Sultan Süleyman ile İslam’ın 3 kıtaya götürülmesi şeklinde vücut bulmuştur. Bu ruhtur Anadolu’yu Türk yurdu yapan. Bu ruhtur Muhammed Mustafa (sav)’in müjdelediği İstanbul’u fethettiren. Bu ruhtur Avrupa kapılarını İslam’a açan. Kızılelma şirktir vaveylası bu tarihi gerçeği bilip, bir sonraki adımın kendilerinin olmasından korkanların hezeyanlarıdır.

Onlar da bilir ki; Kızıl elma Türklerin İslam öncesinden beri var olan özellikle Oğuz Türkleri arasında cihan hâkimiyetinin sembolü olarak ifadesini bulmuş bir mefkuredir. Ulaşılmak istenen son yerdir. Cihanın tümüne İslam’ı hakim kılmadıkça bu ülkü gerçekleşmez. Rehberi Hz. Muhammed’dir. Son durak ancak Cennettir. Kızılelma cihana adaleti, hakkı getirme zulme, zalime engel olma ilkesidir. La ilahe illallah Kelime-i Tayyibesini kıyamete kadar yükseltmek her bir Müslüman'ın yegâne derdidir. İslam’ın adaletini, vicdanını, merhametini insanlıktan nasibini almayan zalimlerin yüzüne çarpmak, bu sancağın gölgesi altında mazlumların ahını, akan gözyaşını, kanı durdurmaktır. Korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref vardır. Bu uğurda ne fetihler biter ne de fatihler. Tüm vatan evladı, Allah’ın arslanı Ali (kr) olur, bir Selahaddini Eyyubi olur, bir Fatih Muhammed Han olur, bir Seyyid Onbaşı, bir Nene hatun olur, bir Ömer Halis Demir olur, bir Abdullah Allah’ın kulu olur yine tarihe destan yazdırır. Tüm dünyaya İslam’ın gür sedasını duyurur. Zalimleri, hainleri korkutur. İşte Kızılelma budur. Ey İslam davası uğruna cepheye koşan gönlü imanlı, ağzı Kur’an’lı, Bedir şehitleriyle gazileriyle nişanlı şanlı mücahidler! Biz dua ordusu sizinle birlikteyiz. Sizler ilerleyin, geride kalanları biz hallederiz. Özümüz, sözümüz bir. Yazgımız, yazımız bir.

Gönülde olan ayrı bilmez, Her an ve her mekânda Birdir Bir. Biz Biriz. Bizlik sevdalılarıyız.

Bir olanlara, Bizlikte dem bulanlara selam olsun."

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim