Konya Büyükşehir Belediyesi şehrin kültürel hayatına katkı sunuyor. Bu kapsamda yapılan çok sayıda kültürel çalışmalara her geçen gün yenileri ekleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya kültürüne çeşitli yayınlar kazandırılırken, diğer yandan farklı etkinliklerle kültürel hayat canlandırılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Kitap Günleri organizasyonu ile Konyalı kitapseverleri buluşturuyor. Mevlana Kültür Merkezi'nde açılan Konya Kitap Günleri 14 gün boyunca 1 milyon kitap, 223 yayınevi, 151 yazar ve 321 etkinlik Konyalı kitapseverlerle buluşacak.  Konya Kitap Günleri kapsamında yazarlar kitaplarını imzalayacak, söyleşiler düzenlenecek. Kitap Günlerinde dini, tarihi, çocuk kitapları, araştırma kitaplar, bilim kurgu kitapları gibi daha birçok kitaba ulaşmak mümkün. 

TÜM KİTAPSEVERLERİMİZİ KONYA KİTAP GÜNLERİNE BEKLİYORUZ

Eğitimevi Organizasyonu Koordinatörlerinden Ahmet Ortadeveci, “Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Medeniyet Okulu ve Eğitimevi Organizasyonu ile 19 Mart – 1 Nisan 2018 tarihleri arasında Mevlana Kültür Merkezi’nde  her gün saat 09:00 ile 21:00 saatlerinde arasında Konya Kitap Günleri gerçekleştiriyoruz. Kitap günleri kapsamında 100 ‘den fazla ünlü yazarımız var. Toplamda 200 yazarımızı Konyalılar ile buluşturacağız. Fuar öncesinde Konya’da bulunan ilkokullarımıza 150 bin kumbara dağıtımı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz kitap fuarına hazırlıklarını tamamladılar. Öğrencilerimiz Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile 14 gün boyunca fuar merkezimize taşınacak. Konya’da 14 gün boyunca Konya’da kitap şenliği yaşanacak. Kitap Günleri kapsamında yazarlarımız hem kitaplarını imzalayacaklar, hem de söyleşiler gerçekleştirecekler. Kitapseverler uygun fiyatlara kitaplar sahip olabilecekler. Konya Kitap Günleri tüm Konyalıları bekliyoruz. Kitap Günleri'nde dini, tarihi, çocuk kitapları, araştırma kitaplar, bilim kurgu kitapları gibi daha birçok kitaba ulaşmak mümkün. Kitap günleri kapsamında konferanslar, kitap tanıtımı, imza günleri, söyleşiler düzenlenecek ” dedi. 

KONYALILARIN  KİTAPA OLAN İLGİSİNDEN OLDUKÇA MEMNUNUM 

Konya Kitap Günleri kapsamında okuyucuları ile buluşan Yazar Kamil Çakır, “Konya Kitap Günleri Kapsamında Konya’da bulunan okuyucularım ile buluşarak kitaplarımı imzalama imkânı buldum. Aynı zamanda şiir ile de ilgileniyorum. Kitaplarım sayesinde Türkiye’yi dolaşıyorum. Konya Kitap Günleri her yıl farklı etkinliklerle, yeni yayınevleri ile büyüyor ve ilgi çekiyor. Konyalıların kitaplara ve bizlere olan ilgisi oldukça güzel. Kitaplarımıza olan ilgi bizlerin daha çok kitap yazmasına vesile oluyor. Konya Kitap Günlerin açılmasına destek veren herkese şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Etkinliğe gelen geçlerin gözünde geleceği görüyorum. Güzel günler bizleri bekliyor” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim