Bazı şehirlerarası karayolları etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle araç geçişine kapatıldı. Akşam saatlerinde şehirlerarası karayollarında etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara sebep oldu. Yoğun tipi ve kar yağışının ardından yollarda oluşan buzlanma ve meydana gelen kazalar nedeniyle Konya-Afyonkarahisar karayolu ulaşıma çift taraflı olarak kapatıldı. Konya-Afyonkarahisar karayolu istikametine giden araçlar kent merkezi çıkışında polis ekipleri tarafından durduruldu. Polis ekipleri araçtan sürücülere anons yaparak yolun kapalı olduğunu bildirdi. Öte yandan, Konya-Antalya karayolunun da kar yağışı nedeniyle araç trafiğine belli bir süre kapatıldı.  

BEYŞEHİR'İ FIRTINA VURDU 

Beyşehir ilçesinde şiddetli fırtına, göl kıyısındaki bir balıkçı teknesinin suyla dolarak batmasına neden oldu. İlçeye bağlı Sadıkhacı Mahallesi'nde dün evlerin çatılarının uçmasına yol açan kısa süreli fırtına, Beyşehir Gölü kıyısındaki bir balıkçı teknesinin suyla dolarak batmasına neden oldu. Fırtına nedeniyle balıkçılar av faaliyetlerine ara verirken, batan balıkçı teknesi ise kıyıya gelen bir vinç tarafından yürütülen çalışmayla göl sularından karaya çıkarıldı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, şiddetli fırtınanın ilçede bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdiğine vurgu yaparak, “Sadıkhacı Mahallemizde bazı evlerin çatılarının uçmasına, elektrik direklerinin devrilmesine ve enerji nakil hatlarının koparak zarar görmesine yol açan şiddetli fırtınadan bölgemizde geçimini avcılıktan sağlayan bazı balıkçılarımız da olumsuz etkilenmiş, bir balıkçımızın teknesi de göl kıyısında alabora olarak batmıştır. Şükürler olsun ki, her iki olayda da can kaybı yaşanmamış, yaralanan olmamıştır. Sadıkhacı Mahallesi sakinlerimiz ile balıkçı camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi.

SEYDİŞEHİR-KONYA-ANTALYA YOLU KAPANDI 

Seydişehir ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle Seydişehir-Konya ve Seydişehir-Antalya Karayolu araç trafiğine kapatıldı. Akşam üzeri ilçede başlayan ve gitgide etkisini artıran kar yağışı sonrası bir çok araç yollarda kaldı. Seydişehir-Antalya yolu 10’ncu kilometre ve İnlice mevkiinde etkili kar yağışı sonrası yol tamamen kapanırken, Seydişehir’den itibaren ise yol tamamen çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Yolun kapanmasının ardından ekipler vatandaşlar çeşitli güzergahlara yönlendirirken karayolları ekipleri ise yolu yeniden trafiğe açabilmek için kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor.

HALKAPINAR'DA KAR KALINLIĞI 120 SANTİMETRE 

Halkapınar ilçesinde kar kalınlığı ilçe merkezinde 60 santimetre, yüksek kesimlerdeki mahallelerde ise bir metreyi geçti. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, ilçede yaşamı olumsuz etkiliyor.  İlçe merkezinde kar kalınlığı 60 santimetre, yüksek kesimlerdeki mahallelerde ise bir metreyi geçti. Vatandaşlar, ev ve bahçelerinin önünü açmak için ellerinde küreklerle kar temizliği yapıyor.  Kar nedeniyle çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar, ilçe halkının yardımıyla saplandıkları kardan çıkarılıyor.

Karayolları ile Konya Büyükşehir Belediyesi ve Halkapınar Belediyesi ekipleri de kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, toplam 17 iş makinesi ile ekiplerin yol açma ve temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Yüksek dağ mahallelerinden Yassıkaya Mahallesi'nde kar kalınlığının, 120 santimetreye ulaştığı bilgisini aldıklarını dile getiren Vardar, "İlk olarak okul ve sağlık ocakları gibi öncelikli yerlerde temizleme, açma çalışmalarına başladık. Tüm mahallelerimizde ve ilçe merkezimizde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

İHA 

Editör: TE Bilişim