Basın özgürlüğü her fırsatta dile getirilirken ve basının kamu yararına çalıştığı dikkate alınarak özgür kalması gerektiği vurgulanırken Konya’da yayın yapan bir gazetenin, kurum olarak Atiker Konyaspor’un yurtdışı maçına Konya’dan gidecek gazeteler içerisine dahil edilmemesi kınandı. 

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Köklü bir tarihi geçmişi ve gelenekleri olan Konya basını, genel olarak ilkeli, dürüst ve tarafsız yayıncılık anlayışından asla sapmamıştır. Basın meslek ilkelerinin yerine getirilmesinin, halkı doğru bilgilendirmenin önemli bir parçası da eleştirel bakış açısıdır. Konya basını iyiyi ve doğruyu gösterirken, kötü ya da yanlış olanı da söyleyip, yapılan yanlışın düzeltilmesi için yapıcı eleştiriler geliştirmektedir. Eleştirmek, bir yerde gazetecilerin ve gazetelerin görevidir. Dahası, gazeteler eleştirmek için vardır. 

Tüm bu gerçeklerden hareketle Konya’da yayın yapan Yeni Haber Gazetesi’nin Konyaspor yönetimine yönelik bir eleştiri geliştirmesinin ardından Konyaspor’un programına davet edilmemesi en hafif değimle ayıptır. Yeni Haber Gazetesi ile Konyaspor Kulübü’nün yönetimi arasında gelişen ve mesleğine aşık tüm gazetecileri üzen bu olay, gazetelere ve gazetecilere baskı ve tahakküm kurma çabasına emsal teşkil etmektedir. 

Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak, Konya’daki herhangi bir gazetenin yayınları nedeniyle; ya da gazetecinin fikirleri nedeniyle baskı altına alınıyor olmasını kabul etmediğimizi beyan eder, bu olaydan hareketle Konya’da yayın yapan gazetelerimiz ve gazeteci meslektaşlarımızın her daim yanlarında olduğumuzu bildiririz” denildi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim