Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şubesi’nin 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirdi.  Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştiren olağan genel kurula Meram Belediyesi Başkan Yardımcısı  Erhan Civcik, Selçuk Üniversitesi Mühendislik  Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Ziraat Mühendisler Odası Konya Şube Başkanı Celil Çalış ve oda üyeleri katıldı. Tek liste ile gidilen Genel Kurul'da mevcut Başkan Doç. Dr. Fatih İşcan güven tazeledi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNE DESTEK OLMAYA HAZIRIZ 

Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Fatih İşcan, “Harita mühendisliği; kentlerin oluşumu, daha iyi planlanması, akıllı kentler haline dönüşmesi, tüm yatırım ve mühendislik hizmetlerinin alt yapısının oluşturulması ve gelişmesinde çok önemli bir meslektir. Özellikle ülkemizde yoğun bir şekilde uygulaması başlatılan kentsel dönüşüm projelerinin başarılı bir şekilde uygulanabilmesinde farklı meslek disiplinleriyle birlikte çok önemli bir role sahiptir. Kentsel dönüşüm proje uygulama sürecinde; tasarım, proje, fizibilite ve inşaat yapım aşamalarının her anında; halihazır harita ile mevcut durum tespiti, tapu-kadastro ve hak sahiplerinin belirlenmesine yönelik mülkiyet analizi, arazi değerlemesi ve kat mülkiyet esaslarına göre yeni mülkiyet oluşumu, dağıtım ve tahsis hesaplamaları, en önemli süreçlerdir. Bu bağlamda kentsel dönüşüm projelerinde, proje alanlarının belirlenmesinden araziye uygulanıp tescil edilmesine kadar her türlü harita, mülkiyet, plan, proje, bilgi ve belgelerin temini, üretilmesi ve  tescile esas olacak biçimde koordinatları ile araziye uygulanması, ancak Harita Mühendisleri tarafından gerçekleştirilebilir. Kentsel dönüşüm projeleri harita mühendisinin sorumluluğu kapsamındadır ve teknik uygulama da harita mühendisliğinin en temel görevidir. Şube yönetim kurulumuz ve üyelerimiz olarak, Ülkemizin her bir noktasında ve özellikle şehrimizde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projelerinde her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

ÜLKE VE MİLLET ODAKLI ÇALIŞMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK

HKMO Konya Şubesi 13. Dönem Yönetim Kurulu olarak 2 yıl boyunca yorucu, zahmetli, bir o kadar zevkli, üyesinin katılımını desteğini alan ve her ortamda HKMO Konya Şubesini en iyi şekilde temsil etmeye çalışan bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade den İşcan, “Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası; mesleki çalışmalarda bulunan Harita Mühendislerini bir araya toplayan, tüzel kişiliğe sahip, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Bu çerçeve içerisinde HKMO Konya Şubesi 13. Dönem Yönetim Kurulu olarak 2 yıl boyunca yorucu, zahmetli, bir o kadar zevkli, üyesinin katılımını desteğini alan ve her ortamda HKMO Konya Şubesini en iyi şekilde temsil etmeye çalışan bir çalışma dönemi geçirdik. Kuruluş amaç ve hedefleri doğrultusunda, siyasetten uzak, siyaseti sadece mesleki çıkarlarımız için kullanan ve bu yolla mesleki sorunlarımıza çözüm yolları arayan, mesleki itibarımızı artırmaya çalışan ve bunun için kamuoyu oluşturan, üyeleri ile birlikte üreten, görüşlerine önem ve değer veren, onlarla güçlü ve etkin olmaya çalışan, yapmış olduğumuz teknik, sosyal ve kültürel etkinliklerle meslektaşlarımız ve aileleriyle birlikte olmaya çalışan, kamu kuruluşları ve diğer meslek odaları ile meslek ve çıkarları ile ilgili işlerde işbirliği yapan, yönetimde şeffaf, katılımcı ve paylaşımcı, her zaman ülkemizin ve Türk milletinin yanında olan ve sorunlarına duyarsız kalmayan bir yönetim sergiledik. Bu çalışmaların yapılmasında başta yönetim kurulum olmak üzere, katkı ve destek veren tüm meslektaşlarıma ve oda personelime sonsuz teşekkür ediyorum” dedi

İŞCAN’DAN TMMOB TEPKİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden (TMMOB) Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yapılan açıklamalara tepki gösteren Doç.Dr. Fatih İşcan, “Ancak bizler, birlik ve beraberliğimizi tesis etmek, mesleğimizi ve meslektaşımızı hak ettiği seviyeye getirebilmek için uğraş verirken bir yandan da bu birlik ve beraberliği bozmaya çalışan, oda faaliyetlerini engellemeye çalışan, sadece kendi çıkarlarını düşünen, küçük hesap peşinde koşan bazı kesimler bu beraberliğe gölge düşürmeye, mesleki faaliyetlerimizi engellemeye çalışmaktadır. Şu bilinmelidir ki; HKMO Konya şubesi gücünü sadece kanunlardan ve meslektaşlarından almaktadır. Mesleğini seven meslektaşlarıyla birlikte kendisini bir tarafa yamamaya çalışanlara ve mesleğe zarar verenlere karşı  kararlılıkla ve sonuna kadar mücadele etmektedir ve etmeye de devam edecektir. Mühendislik meslek ve meslektaş bilincini kazanamayanlar, dün olduğu gibi bugün ve yarında toplumda ve harita mühendisliği sektöründe saygınlıklarını yitirecek ve bu sektörde yok olup gidecektirler” ifadelerini kullandı.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

"Gün bir olma günüdür" diyen Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Fatih İşcan, “Gün bir olma günüdür. Gün vatanımıza ve Türk Milletine sahip olma günüdür. Bilindiği gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'de, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, ülke güvenliğini almak, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere Zeytin Dalı Harekatı başlatmıştır. TMMOB' un bu harekat için yapmış olduğu açıklamaları ve karşı duruşunu kınıyor, katılmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu harekatta HKMO Konya Şubesi olarak, ülkemizin devletimizin ve şanlı Türk Ordusunun yanındayız. ALLAH, Tüm Mehmetçiklerimizin yanında olsun, Şanlı Türk Ordumuzu Korusun. Harekatta şehadet şerbetine ulaşan şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve Türk Milletine sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Fatih İşcan başkanlığında HKMO Konya Şubesinin yeni yönetimi  şu isimlerden oluştu:  

Mustafa Gediz, Ömer Rıza Zorlu, Serdar Şahingeri, Okan Bekdik, Serkan Tunca, Abdullah Tekin Turanoğlu. Yönetim Kurulu Yedek; Ahmet Telci, Semih Şimşek, Merve Sak, Buket Ayten, Mehmet Ali Kaçar, Ahmet Şasi, Mustafa Taş. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim