34 bin metrekarelik alana kurulan Kentplaza,onlarca mağazası ve çeşitli eğlence merkezleriyle Konya'nın hayatına yeni birsoluk getirmesi bekleniyor.

Kentplaza 160 ulusal ve uluslararasımarkayla, 22 adet restoranla, yaklaşık 5 bin 600 metrekarelik alanda büyükeğlence merkeziyle, çocuklar için özel oyun alanlarıyla, 3 bin 500 metrekarelikspor salonuyla, 11 salonluk dev sinema kompleksi, bin 750 araçlık genişotoparkıyla Bedir Mahallesi'nde hizmete girdi.

Açılış törenine Ekonomi Bakanı ZaferÇağlayan, Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı TahirAkyürek,  Ak Parti Milletvekili MustafaKabakçı, Hüseyin Üzülmez, Ayşe Türkmenoğlu, Kerim Özkul, İlhan Yerlikaya,Selçuklu Belediye Başkanı 

Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye BaşkanıMehmet Hançerli, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Ticaret Odası Başkanı SelçukÖztürk, Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacigil, Ticaret Borsası BaşkanıMuhammet Uğur İbrahim Kaleli, İŞKUR İl Müdürü Lokman Ceylan ve yüzlercevatandaş katıldı.

KARAPINAR KONYA'YI SIRTLAYACAK

Beş silahşörün ülke ekonomisine kazandırdığıbu yatırımı değerli bulduğunu belirten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “İnşallahbu yatırım örnek olacaktır. Şunun altını da çizmek istiyorum. Başbakanımız veben sık sık dile getiriyoruz. Bu ülkede yatırım yapan, istihdam sağlayan, taş üstünetaş koyan herkesin hizmetindeyiz. Bu anlayışı önemsiyoruz ve destekliyoruz. AKParti olarak bu millete hükmetmiyoruz, hizmet ediyoruz. Bunun karşılığındaülkemiz her geçen gün gelişiyor. Geçmişte politikalarımız nedeniyle bizi hastaolmakla suçlayanlar bugün hastahanelerde oksijen eksikliği yaşıyorlar. Ülkeekonomisinin istikrarlı bir şekilde geldiği seviyeden onur duyuyorum. Karapınarilçesi bir enerji üssü haline getirilecek. Konya'nın tarımı yanında buradansağlanacak enerjiyle her alanda Konya'yı kalkındıracağız. Sadece tarımda değilKonya'nın sanayi ve lojistik alanda da büyükşehirler arasında yerini alacak.Ayrıca Yüksek Hızlı Tren'in sadece Ankara'ya değil diğer komşularına dayapılmasını istiyorum ve çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

KERVANSARAYIN BUGÜNÜ AVM

Konya'nın Anadolunun metropolü olduğunubelirten DEHA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı da Konya'nın potansiyelolarak böyle bir hizmeti hakettiğini söyledi. Nüfusu, sanayisi, milli geliri veyüz ölçümü dolayısıyla Konya'nın büyük bir şehir olduğunu belirterek, “Organizesanayi bölgesi olarak 9 bölgemizin bulunuyor. Ticaret yolları üzerinde han vekervansarayları Selçuklu zamanında Konya'da inşa etti. Biz de bu zamanda büyük modern AVM'ler inşa ederekgeleneği devam ettiriyoruz. Yaklaşık 3 bin kişinin çalışacağı Kentplazabizlere150 milyon dolara maloldu” dedi.

Konya'nın yeni bir ticari değere kavuştuğunubelirten Vali Aydın Nezih Doğan, son 10 yılda dış ticaretini 12 katına çıkaranbir ülkede olmanın kendilerini sevindirdiğini söyledi. Konya'nın Selçuklu'danaldığı başkentlik ünvanını bugünde de devam ettirdiğini ifade eden Vali Doğan,“Konya'da sosyal ve ticari anlamda bir birlik sinerjisi oluşturduk. Bunun bizesağladığı sinerjiyle ülkeyi ve Konya'yı daha ileriye götürelim. Ayrıca dünyaekonomisi kriz yaşarken biz ise işsizlik oranlarını düşürüyoruz. Bu alışverişmerkezi de bunun bir üründür” dedi.

150 milyona mal olan bu büyük ticaretmerkezinin Aydınlıkevler bölgesini kalkındıracağını ifade eden BüyükşehirBelediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya iş ve ticaret dünyasının tamamınınburada bulunmasının Konya açısından önemli olduğunu belirterek, Konya ticaridayanışmasının örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Ak Parti Milletvekilleri adına kouşan KerimÖzkul ise, sanayi ve ticarette büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini, ülke veKonya ekonomisini 10 yılda en iyiler arasına taşıdıklarını, bu yatırımın dabunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve TicaretOdası adına açıklama yapan Selçuk Öztürk ise, “Şehrimize yaptıkları 150milyonluk dolarlık yatırım için DEHA Grub ortaklarından olan Ahmet Arıcı, AslanKorkmaz, Selim Somuncu, Mehmet Ali Çiftçi, Ramazan Biberci'ye teşekkürediyorum. Bu yatırım Konya ticaretine değer katacak. Yaklaşık 3 bin vatandaşımızadoğrudan istihdam sağlayarak ülke ekonomisi ve ticaretini ileriye götürdüler”diye konuştu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Selçuklu'yakazandırılan bu yatırımların kendilerini sevindirdiğini ve Selçuklu'yukalkındıracağını ifade etti.

Açılış törenin ardından Kentplaza'yı gezenBakan Zafer Çağlayan Sarar mağazasının açılışını da yaptı. Bakan ayrıcavatandaşın şikayetlerini de dinledikten sona protokol üyeleriyle yemek yedi.
 

AÇILIŞA ÖZEL ÇARKIFELEK

Ekranların sevilen yarışması Çarkıfelek, açılışşerefine Kentplaza'da. 50 lira ve üzeri alışveriş fişiyle danışmaya gidenler,çarkı çeviripsüpriz hediyeler kazandı. Kentplaza açılış etkinlikleri özelgösterilerle, konserlerle, çekilişlerle ve benzeri etkinliklerle yaklaşık birhafta devam edecek.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim