Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Uluslararası Mevlâna Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Tarih Öğretmeni Mehmet Altuntaş’ın daveti üzerine yönetim kurulu üyeleri Mustafa Sinan Ümit ve Mustafa Balkan ile birlikte dilleri ve renkleri farklı yaklaşık 70 ülkeden okumaya gelen gençlerle tanışan Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Arapça dersi gören sınıfa konuk olarak 12 öğrencinin katıldığı dijital tarih yarışmasını izledi. Selçuklu, Osmanlı ve yakın tarihle ilgili soruların yer aldığı dijital yarışmada Adjouma Abdoul 30.752 puan alarak birinci oldu. Arham 27.291 puanla ikinci, Salman Amir ise 20.300 puanla üçüncü oldu. 

Sınıfta farklı renk ve dillerde olmalarına rağmen Türkçe’yi öğrenen öğrencilerle hayat tecrübelerini paylaşan Dr. Mustafa Güçlü, yedi şartından beşini açıkladığı konuşmasında, gençlere kendilerini iyi tanımaları tavsiyesinde bulunarak “Yeteneklerinizi, kapasitenizi, hobilerinizi, fobilerinizi, hassasiyetlerinizi, olmazsa olmazlarınızı, kırmızı çizgilerinizi çok iyi tanıyıp hayatınızı ona göre çizmelisiniz. Kendinizi tanımadan üniversite hayatınızda bölüm seçmeyin. Size hitap eden en iyi branşı seçin. Unutmayın ki kendini tanıyan Rabbini de bilir ve tanır. Üçüncü şartım ideal mesleğinizi seçin. Puana göre meslek seçmeyin. Dördüncü şartım ideal eştir. Frekanslarınız hayatın her devresinde tutarsa o evlilik sağlam olur. Tanıdıklarınıza arkadaş veya dost demeyeceksiniz. Sırrınızı ve paranızı vermeyeceksiniz. Yüzlerce tanıdığınız insanlar arasından ortak değerleriniz olan ve ortak yönleriniz olan 10-15 insan arkadaşınız olabilir. Bu arkadaşlarınıza sırrınızı ve paranızı verebilirsiniz. Bu arkadaşlarınız içerisinden şanslıysanız bir-iki dostunuz olabilir. Dost için gerekirse hayatınızı verebilecek ve onun uğruna ölebileceksiniz” dedi. 

İYİ GÖNÜL ELÇİLERİ OLUN

Sanayici Mustafa Sinan Ümit, “Allah zihin açıklığı versin” derken gazeteci-yazar Mustafa Balkan ise, “Gittiğiniz ülkelerde Türkiye’yi ve Konya’yı iyi tanıtmak adına iyi ve güzel gönül elçileri olun. Hangi mesleği seçerseniz seçin mutlaka o mesleğin pirî olun. Mesleğinizi iyi öğrenin, tarihini hafızanıza kaydedin. İşinizi severek yapın. İsteyerek seçtiğiniz o ideal meslekte kendinizi yenileyerek bir bilgisayar gibi devamlı güncelleyin. Mesleğinizi sevgi ve aşk derecesinde yapın” dedi. 

Türkiye dahil 67 ülkeden 205 yabancı ve 164 Türk olmak üzere 369 öğrencisi ile eğitim ve öğretime devam eden Uluslararası Mevlâna Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, sohbetten sonra Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü ve yönetim kurulu üyelerine çeşitli hediyeler verdi.  Dr. Güçlü, ziyaretten ve değişik ülkelerden gelen gençlerle tanışmaktan son derece memnun olduğunu belirterek okul girişindeki maketten Çanakkale Şehitleri abidesi ile 15 Temmuz Şehitleri’nin yer aldığı tabloyu çok beğendiğini belirterek okul yönetimine teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim