Kendini hep Konyalı olarak gören ve ticari hayatına Konya'da başlayan Türkiye'nin önemli işadamlarından Ahmet Keleşoğlu hayır noktasında örnek isimlerden bir tanesi olmayı başarmış durumda. Aksel Holding'in yönetim kurulu başkanı olan ve holdingin en büyük şirketi Selçuk Ecza Deposu'nun vergi listesinde ilk sıralarda yer alması ile ismini duyuran Ahmet Keleşoğlu'nun Konya ve memleketi olan Ermenek'e yaptırdığı hayırlar göz kamaştırıyor. Memleketi Ermenek'te kendisini tanımasalar da, Keleşoğlu'nun ismini hemen herkes biliyor. Bundaki baş etmen ise memleketine yaptığı yatırımlar. Ermenek'in en güzel camisi Nezahat ve Ahmet Keleşoğlu ismiyle, Ahmet Keleşoğlu tarafından yaptırılmış. Yine ilçeye yaptırdığı Kur'an Kursu'da büyük bir vefa örneği. İlçedeki en görkemli kültür merkezi olan Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi de, Ahmet Keleşoğlu'nun ilçesine bıraktığı güzel bir eser.

ERMENEK HALKININ TAKDİRİNİ TOPLAMIŞ

Ermenekli olduğunu hiçbir zaman unutmayan Ahmet Keleşoğlu, Ermenek halkının da duasını alıyor. Ermenek halkı, İstanbul'da olması ve Türkiye'nin önemli işadamlarından bir tanesi olmasına rağmen memleketini unutmayıp hayır yapan Ahmet Keleşoğlu'na şükranlarını sunuyor. Camide namaz kılan cemaatinden, kursta okuyan çocuğuna, kültür merkezine giden gençlere kadar herkes Keleşoğlu'na 'Allah razı olsun' demeyi ilham etmiyor.

KONYA'DA DA HAYIRSEVERLİĞİ İLE BİLİNİYOR

Ahmet Keleşoğlu, Ermenekli olmasına nazaren ticari hayatına başladığı Konya'yı da unutmamıştı. Keleşoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi binasını yaptırması ile büyük takdir toplamıştı. Eğitim Fakültesi'nin yanı sıra Keleşoğlu Konya'da Eczacılar Odası binası ve Kültür Merkezi gibi eserlerin de yaptırılmasını üstlenmiş, Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne yeni bir bina yaptıracağı yönüyle de gündeme gelmişti. Keleşoğlu, ayrıca ikamet ettiği İstanbul'da eğitim, kültür ve sağlık alanında ciddi hayırlar yapmıştı.

AHMET KELEŞOĞLU KİMDİR?

1924 yılında Ermenek'te doğdu. Ahmet Keleşoğlu küçük yaşta manifaturacılıkla işe başlamış, sonra halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayan, 'bonmarşe' mağazası haline dönüştürmüştür. Daha sonraları ise eczacı olan kayınbiraderi Nevzat Karpuzcu ile birlikte 1958'de Konya'da ilaç dağıtım firması kurmuşlardır. Konya'nın uzun yıllar Anadolu Selçuklularının merkezi olması nedeniyle, Selçuklulara duyduğu saygının nişanesi olarak, onlar gibi uzun ömürlü olması dileği ile kurduğu şirketin adını 'Selçuk Ecza Deposu' koymuşlardır. Bugün Aksel Holding'in 8 (sekiz) şirketinin en büyüğü olan 'Selçuk Ecza' Türkiye'deki sağlık sektörünün 2. büyüğü durumundadır. Vergi ödemede Türkiye'nin ilk 50 kuruluşu içinde yer almaktadır. Selçuk Ecza ve Aksel Holding bünyesinde 4000 kişi çalışmakta, 1000 araç her gün eczanelere dağıtım yapmaktadır. Doğruluk, dürüstlük, çalışmak, özverili olmak gibi Temel İlkelere sahip olan Ahmet Keleşoğlu'nun eğitim, kültür, sağlık, turizm alanlarında projeleri ve yardım amaçlı büyük maddi ve manevi destekleri söz konusudur. Ahmet Keleşoğlu, şu anda Aksel Holding bünyesindeki kuruluşlarını yöneterek çalışmalarına devam etmektedir

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim