Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen “İyilik” projesi kapsamında çoğunluğunu Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 250 kişilik öğrenci topluluğunu ağırladı. Meram İlçe Müftülüğü’nün idaresindeki öğrenci evlerinde ikamet eden kız öğrenciler, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun tecrübelerini dinleyerek çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldular. Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen programa Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükcü de katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“32 EV 1 YURT OLMAK ÜZERE 250 KİŞİLİK KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

Öğrenci topluluğu adına konuşmasını gerçekleştiren Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hüsna Er, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür ederken, “Biz bu projede bir aileyiz. 32 ev 1 yurt olmak üzere 250 kişilik kocaman bir aile. Çoğumuz dersleri dolu dolu geçen dersliklere, yağan yağmurda şemsiyeye hasret kalmış taşralı gençleriz. Elhamdülillah bu çetin yolculuğumuzda bizi koruyup kollayan, suffe derslerimizin başöğretmeni Meram İlçe Müftümüz Sabri Kütükcü var. Biz, öğrenci topluluğu olarak sadece Meal, Kuran-ı Kerim, İlmihal gibi okula takviye dersler değil, aynı zamanda adabı muaşeret dersleri, ebru kursu gibi bir çok alanda kendimizi geliştiriyoruz. Suffe’de tecrübeli hocalarımızdan hayata atılmak için, insanların hizmetine koşabilmek için uygulamalı bizzat tecrübe edilmiş hayat dersleri de alıyoruz.” şeklinde konuştu.        

“DİNİNE, DİLİNE, BEYNİNE SAHİP ÇIKAN GENÇLİK”

Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü ise, proje hakkında bilgiler verirken, Üstad Necip Fazıl’ın deyimiyle “Zaman bendedir ve mekan bana emanettir” düsturuyla dininin, dilinin, beyninin, ilminin, evinin, kininin, özünün davacısı olan bir gençlik için yola çıktıklarını ifade ederek “Allah buyruğu ve Allah Rasulü ölçüsünü kalbinin ve kasasının kapısına kazınmadıkça serbest nefes bile alamazsın ihtarını edecek kökü ezelde, dalı ebedde olan bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, idrakine sahip bir gençlik için çalışıyoruz. Rabbim yolunuzu ve bahtınız açık etsin. Bugün öğrencilerimiz meclisi gördü ve yönetimine dahil oldu. Farklı bir ortamda farklı bir güzelliği paylaştık hep birlikte. Bu ortamın oluşmasında emeği geçen Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru Hanımefendi’ye teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.  

“KAZANIMLARIMIZI KORUMAK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ”

Meclis Salonu’nu öğrencilerin doldurmasıyla farklı bir güzellik oluştuğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise tecrübelerini paylaşırken, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Toru, “Burada efendi olmaya değil hizmetkar olmaya talip olduk. Şu anda büyük bir misyonumuz var. Burada hanım kardeşlerimizi, kızlarımızı temsil etmek zorundayız ve bunun ağır sorumluluğu var. Kızlarımız, 20-25 yıl öncesi göre çalışma ve eğitim anlamında çok daha rahatlar. Bu kazanımlarımızı korumak adına kadınıyla erkeğiyle mücadele etmemiz lazım. Rabbim bu günlerimizi aratmasın. Hepimiz, inancımız, devletimiz, milletimiz için çalışan, okuyan ve çabalayan insanlarız. 28 Şubat’ı, darbeleri, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadık. Bunlara da inşallah bir daha fırsat vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu. 

Yerel yönetimlerin hizmet anlamında önemli kurumlar olduğunu belirten Başkan Toru, “Beşikten, mezara kadar hizmetin her alanında var olmalısınız. Hangi bölgeye hizmet veriyorsanız o bölgenin insanına iletişim ve hizmet anlamında dokunan bir konumdasınız. 1989 yılında kurulan Meram Belediyesi’nde bugüne kadar iki dönem kalan belediye başkanı olmadı. Bu biraz da doğal sit alanları, tarım arazilerinin çokluğu gibi fiziki şartlarının zorluğu, gelir sıkıntısından oluşuyor. Hamdolsun 20 yıllık bir deneyimle ekibimizi oluşturarak Meram’ın makus talihini yenmek için yola çıktık ve büyük bir mesafe aldık” diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.   

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim