Dikkatsizlik ve kural ihlali kazaları da beraberinde getiriyor. Kazalar hem maddi hem de manevi kayıplara neden oluyor. Konya’da geçtiğimiz haftasonu yine çok sayıda kaza meydana geldi. Çumra, Seydişehir ve Beyşehir ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 4 kişi hayatını kaybederken 10 kişi de yaralandı.

KAZADA ANNE ÖLDÜ, EŞİ 

VE 3 ÇOCUĞU YARALANDI 

Çumra’da kontrolden çıkarak şarampoldeki ağaca çarpan otomobilde bulunan anne hayatını kaybetti, baba ve 3 çocuğu ise yaralandı. 

Kaza, saat 05.00 sıralarında Konya - Karaman karayolunun 40. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya'dan Karaman istikametine seyir halinde olan Muhittin G. idaresindeki 70 DA 802 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampoldeki ağaçlara çarparak durabildi. 

Kazayı fark eden diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, araç içerisinde bulunan anne Sema G.'nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlerdi. Sürücü Muhittin G. ile oğulları Yusuf, Hasan Hüseyin ve İbrahim G. yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Konya’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazada hayatını kaybeden Sema G.'nin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesine morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

OTOMOBİL TIR’A ÇARPTI, BABA VE İKİ KIZI ÖLDÜ

Seydişehir’de, yol kenarında park halinde bulunan TIR'ın dorsesine çarpıp, takla atarak hurdaya dönen hafif ticari aracın sürücüsü baba ve iki kızı hayatını kaybetti, eşi ve diğer kızı ise yaralandı.

Kaza, saat 22.30 sıralarında Seydişehir-Konya karayolunun 1'inci kilometresinde meydana geldi. İnşaatlara oluk tesisatı döşeyen Niyazi Başar yönetimindeki 26 NF 629 plakalı hafif ticari araç, yolun asfalt bölümünün dışında park halinde bulunan 48 FS 818 plakalı TIR'ın dorsesinin sağ çamurluğuna çarpıp takla attı. Kazada araç hurda yığınına dönerken sürücü Niyazi Başar, kızları Gülşehir ve Tuğba Başar olay yerinde hayatını kaybetti. Eşi Emine Başar ve diğer kızı Ümmühan Başar ise yaralandı. Yaralı anne ve kızı, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından  Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nevşehir'den yüklediği briketleri Antalya'nın Manavgat ilçesine götüren TIR şoförü Ali Karacaoğlu'nun uyumak için aracını yolun asfalt bölümünün dışına park ettiği öğrenildi. Kazanın ardından TIR sürücüsü Karacaoğlu, ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

OTOMOBİL TRAKTÖRE ARKADAN 

ÇARPTI, 3 KİŞİ YARALANDI

Beyşehir’de otomobilin traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kaza, Beyşehir-Isparta karayolunun 12. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E.K. idaresindeki 01 AAP 965 plakalı otomobil, Isparta’dan Konya yönüne seyir halindeyken Beyşehir’e bağlı Akburun Mahallesi yakınlarında A.O. yönetimindeki 42 BDY 91 plakalı traktöre arkadan çarptı. Kazayı şans eseri sürücüler yara almadan atlatırken, otomobilde yolcu olarak bulunan N.K, S.Ç. ve M.A. yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla kaldırıldıkları Beyşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İHA / DHA

Editör: TE Bilişim