Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen, Konya Gazeteciler Cemiyetine(KGC) ziyarette bulundu. Naziya Joyamergen, karşılıklı tecrübe paylaşımının önemli olduğunu söyledi.  Ziyarette Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Başkan Vekili Mustafa Ekmekçioğlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Büyükeken ve Yönetim Kurulu Üyesi Duran Çölcü hazır bulundu. 

ÇEŞİTLİ PROGRAMLAR DÜZENLEYECEĞİZ

Kazakistanlı gazetecileri tecrübe paylaşımı için Türkiye’ye getirdiklerini dile getiren Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen, “Kazak gazetecilerin Türk gazetecilerden öğreneceği çok şey var. O yüzden tecrübe paylaşımı yapmak için Kazakistanlı gazeteciler Türkiye’ye getiriyoruz” sözlerini kullandı. Yaptıkları projelerden de bahseden Joyamergen, “Şimdiye kadar birçok şehirde programlar düzenledik. Bunlardan bazıları İstanbul, Eskişehir ve Yalova şehirleridir. Bu şehirlerde güzel programlar icra ettik. Daha farklı programlar düzenlemeye devam edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Konyalı gazeteciler ile de karşılıklı programlar düzenlemek istiyoruz” diye konuştu.

DÜŞÜNCELERİN BİR OLMASI ÇOK GÜZEL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de gazetecilere yönelik faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Joyamergen konuşmasını şu şekilde tamamladı: “KKTC’de gazetecilere yönelik bir program düzenledik. Bu programda KKTC bakanları ile de görüşme imkanı bulduk. Orada daha farklı projeler düzenlemek için görüşmelerimiz devam ediyor.” 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, aynı duyguları ve düşünceleri paylaşan insanların birlikteliklerini önemsediklerini ifade etti. Özdemir, “Aynı görüş etrafında toplanabilen insanlar bizler için değerlidir. Düşüncelerin bir olması çok güzeldir. Türkiye’nin düzenlemiş olduğu Zeytin Dalı Harekatında Türkiye’nin haklılığını göstermek için bu tür ilişkilere ihtiyacımız var. Türkiye’nin bu olaylarda haklı olduğunu dünyaya duyuracak insanlara ihtiyacımız var” dedi.

Ziyaret karşılıklı hediyelerin takdim edilmesinin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim