Çocuklarla teker teker tokalaşarak tanışan Kaymakam Cıdıroğlu, bir istekleri olup olmadığını sordu.

Göktaş, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının daha çok öğrenciyi camiye çekmek olduğunu söyledi.

"Bu uygulama sadece bizim çaba ve katkılarımızla değil, öğrencilerimizin anneleri, babaları, cami cemaati ve Lokman Karadağlı hocamızın çalışmalarıyla da başarıya ulaştı" diyen müftülük görevlisi Göktaş, projenin başarıya ulaştığını ve bu proje sayesinde çocukların camiye gelerek cemaatle kaynaşmaları ve camii kültürüne alışmalarının yanı sıra çocukların Kur'an-ı Kerim'in tecvitli okunmasından, namazın tadil-i erkan ile kılınmasına, müezzinlikten güzel ilahi okumaya kadar bir dizi eğitimin verilip güzel ahlak kazandırma çabası içinde olduklarını ve bu doğrultuda çocukları teşvik ettiklerini belirtti.

Yunak Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu da projeye katılan çocukları tebrik ederek hayatta manevi değerlerin önemli olduğunu kaydetti.

Eğitimlerin çocukların maddi ve manevi yönden gelişmesine yönelik çalışmalar olduğunu ifade eden Kaymakam Cıdıroğlu, şöyle devam etti:

"Ben çalışmalarından dolayı başta İlçe Müftülüğümüze, hocalarımıza ve ilçe gençlik koordinatörü Murat Göktaş hocamıza teşekkür ediyorum. Amacımız yeni yetişen gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, dini ve diyanetiyle vatanına, milletine ve devletine faydalı bir nesil yetiştirmek. Bunun için gençlerimize manevi eğitimler verildiği gibi gençlerimizi spora yönelterek enerjilerini doğru istikamette sarf ettirmek. Olması gerekende budur. Güzel bir nesil yetişiyor. Ülkemizin geleceği aydınlık. Bu anlamda ümitliyiz."

AA

Editör: TE Bilişim