AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Hasan Hüseyin Aydın, Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’la görüşen Aydın, çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. Ziyaretten dolayı teşekkür eden Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Mustafa Arslan, Aydın’a çıktığı yolda başarılar diledi. Gündeme ve aday adaylık süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydın, 24 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını temenni etti. AK Parti kurulduğu günden bu yana gerek parti içerisinde gerek dışarıdan destekle her zaman AK Parti’nin çalışmalarına katkı sağlamaya çalıştığını vurgulayan Aydın, “Siyasete AK Parti’de başladık diyebiliriz. O günden bu yana da devam ediyoruz. 1 Kasım seçimlerinden sonra TBMM’de İstanbul Milletvekilimiz Abdullah Başçı ile birlikte çalıştık. Danışmanlık görevini yürüttüm. Siyasete yabancı değildik zaten. KONSİAD’da çalışmalarımız devam ederken seçim kararının alınmasıyla birlikte, arkadaşlardan Konya Milletvekili aday adayı olmam noktasında olumlu görüşler oldu. KONSİAD’da olsun gerekse iş hayatı ve siyasetteki birikimlerimizi şehrimize, ülkemize aktarmak için böyle bir yola çıktık. İnşallah hayırlı olur diyorum” diye konuştu. 

GELİŞMELERİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ 

Milletvekili Aday Adayı olarak tüm ilçeleri ziyaret ettiklerini belirten Aydın, güzel bir atmosferle karşılaştıklarının altını çizdi. “AK Parti’nin kurulduğundaki yani 2002’deki heyecanı, aşkı, coşkuyu ilçelerde gördük” diyen Aydın, teşkilatların oldukça heyecanlı olduğunu dile getirdi. AK Parti hükümetleri ile birlikte Türkiye’nin önemli gelişmeler yaşadığını, bu gelişmelerin unutulmadan 24 Haziran seçimlerinde belirleyici olması gerektiğini ifade eden Aydın, şunları söyledi, “Bir zamanlar tankımızı, topumuzu, ufacık bir araba parçasını dışardan alırken şimdi kendimiz üretiyoruz. Yollarımız iyileşti, istediğimiz bir yere hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. Ülke olarak gerçekten iyi bir konuma geldi. Bu konuma nasıl geldik bunu da düşünmek lazım. Bir taraftan içeriden ve dışarıdan düşmanlarla savaşırken, diğer taraftan bu gelişmeleri başardık. Son olarak başarılı bir Afrin operasyonu gerçekleştirdik. Burada sadece PKK’ya, PYD’ye, YPG’ye DEAŞ’a karşı değil 7 düvele karşı savaş verdik. Bunları iyi değerlendirip 24 Haziran’da sandığa giderken sandıkta gereken cevabın gereken kişilere verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar gereken cevabı verdi vatandaşımız bundan sonra da verecektir.”

KUDÜSÜ ZİYARET ETMELİYİZ

İsrail’in Gazze’de Filistinlilere yönelik insanlık dışı müdahalesine de değinen Aydın, İsrail’in katil bir devlet olduğunu söyledi. İslam ülkelerinin biraraya gelemediklerini bunu bilen ABD ve İsrail’in de bu durumu değerlendirdiğini söyleyen Aydın, “Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı zulmü sonlandırmak gerekiyor. Cuma günü Yenikapı’da miting var. Orada olup Filistin’e destek vereceğiz. Ben Kudüs’e gittim oradaki zulme şahit oldum. Orada çok büyük katliamlar, zulümler oluyor. Bunu bütün İslam ülkelerinin bilmesini istiyorum. Buradan hemşehrilerime sesleniyorum; fırsat buldukça Kudüs’ü ziyaret etmeliler, oraları görmeliler. Çünkü orayı biz boş bırakırsak, gidip gelmezsek İsrail ve ABD oradaki zulme devam edecektir. Kudüs Filistin’in başkentidir. Sahip çıkmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim