Bunlardan biri ise Kaşınhanı Cumhuriyet İlkokulunda açıldı. Fen Bilimleri dalında 17, Türkçe dalında 2, Sosyal Bilimler 2ve Matematik alanında 1 olmak üzere öğrencilerin hazırladığı toplam 22 proje sergilenmek üzere Cumhuriyet İlkokulunda ilgililerine sunuldu. Açılışa, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Şube Müdürleri, Memur-Sen Konfederasyonu, Eğitim-Birsen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Öğretmen Evi Müdürü Hüseyin Turan ve çok sayıda veli katıldı.

“EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR”

TÜBİTAK‘4006 Bilim Fuarı’ açılışında konuşan Cumhuriyet İlkokulunun Müdürü Veysel Kara, bu bilim fuarlarını düzenleme amaçlarının, ‘öğrencileri, orta öğrenime çok yönlü ve donanımlı bir şekilde hazırlamak’ olduğunu söyledi. Kara, “Orta okul öğrencilerinin, kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulmasını amaçladık” diye konuştu.

 “YARIŞMA ETKİNLİĞİ DEĞİL”

‘TÜBİTAK Bilim Fuarları’nın bir yarışma etkinliği olmadığını vurgulayan Kara, “Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktadır. Bu ortamda, araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır” dedi. Bu çalışmaların, öğretmenlerin danışmanlığında ve velilerin destekleriyle, yapıldığının altını çizen Kara,  öğrencilerin, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler ve Matematik alanında hazırladıkları 22 proje ve uygulamanın olduğunu söyledi.

Velilerin eğitilmesi amacıyla Cumhuriyet İlkokulunda, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ‘El Sanatları Mefruşat Kursu’ açıldığını da sözlerine ekleyen Kara, “Kursiyerlerimizin yaptıkları el emeği, göz nuru eserlerinin de sergi açılışını TÜBİTAK Bilim Fuarı ile birlikte yapıyoruz” şeklinde konuştu. Okul Müdürü Kara, etkinlikte emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti.

HABER MERKEZİ