Sonbahar bereketi ile birlikte geldi. Geçtiğimiz sene Aralık ayına kadar toprakları kurak geçen Konya, bu yıl Kasım ayının başı itibari ile suyu gördü. Yağış cumartesi günü akşam itibariyle Konya merkezde yağmur, çevre illerde ise kar yağışı olarak görüldü. Özellikle kar yağışlarının Seydişehir- Derbent ve Bozkır’da gece saatlerinde etkili olduğu öğrenildi.

AKSEKİ-SEYDİŞEHİR KARAYOLU KAPANDI

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir Karayolu, Alacabel mevkisinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kısa süreliğine kapandı. Karayolları ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından, yol yeniden ulaşıma açıldı. Pazartesi günü hava çok bulutlu gündüz 13 derece, gece ise 5 derece. Salı günü hava az bulutlu gündüz 15 derece, gece ise 4 derece. Çarşamba günü hava az bulutlu gündüz 15 derece, gece ise 3 derece. Perşembe günü hava çok bulutlu gündüz 17 derece, gece ise 3 derece. Cuma günü ise hava parçalı bulutlu gündüz 15 derece, gece ise 4 derece olması bekleniyor.

DERBENT'E İLK KAR

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar yaptığı açıklamada, Derbent ilçesine mevsimin ilk karının yağdığını söyledi. Gece saatlerinden beri ilçede etkili olan kar yağışının ardından şehir merkezinde vatandaşların güne beyaz örtüyle uyandığını vurgulayan Başkan Acar, kar yağışı ile birlikte Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için başlatılan çalışmaların devam ettiği Aladağ'ın da tamamen karla kaplandığını söyledi. Aladağ'ın eteklerinde kar yüksekliğinin 10 santim olduğunu, daha yüksek noktalarda kar kalınlığının daha da üst seviyelerde olduğunu tahmin ettiklerini belirten Acar, "Konya'nın Kayak Merkezi konumundaki Aladağ'a Kasım ayının ilk günlerinde yağan kar bizleri çok sevindirdi. Kar hem bölgemizdeki çiftçilerimizin, hem de bizlerin ve vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü. Bu sene, bol ve bereketli bir kar sezonu diliyoruz. İnşallah, kar yağışının sürmesini temenni ediyoruz. Aladağ, bu yıl da inşallah çeşitli kayak ve kar etkinliği organizasyonlarına ev sahipliği yapacak” şeklinde konuştu.

UFUK KENDİRCİ

Editör: TE Bilişim