KTO Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KARSEM) mesleki eğitimler ile Türk vatandaşları ve Konya’da geçici koruma sağlanan Suriyeliler için iş fırsatları sunuyor. Son olarak sayacılık alanında eğitim alan 19 kursiyer de eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARSEM) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından yürütülen mesleki eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, ILO tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü (UİGM) iş birliğinde yürütülen “Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları” Projesi’nin Konya’da gerçekleşen eğitimleri devam ediyor. Konya’daki Türk vatandaşları ve geçici koruma sağlanan Suriyelilerin ekonomik ve sosyal olarak güçlendirilmesini hedefleyen ve kısa adı “Hayata Fırsat” olan proje kapsamında KARSEM tarafından 9 farklı alanda mesleki ve teknik eğitimler düzenleniyor.  

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Geçtiğimiz ay başlayan ve KARSEM tarafından düzenlenen 124 Saatlik “Sayacılık Temel Eğitimi” neticesinde toplamda 19 kursiyer eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Proje kapsamında KARSEM tarafından 10 farklı alanda mesleki eğitim kursları düzenlenerek, toplamda 152 kursiyerin faydalanması amaçlanıyor.

KARSEM, BİREYLERİ MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

Ayrıca üniversitenin Konya Ticaret Odası Üniversitesi olmasından dolayı kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler, iş bulma konusunda KARSEM tarafından firmalara da yönlendirilmektedir. Bugüne kadar KARSEM tarafından Su Bazlı Boyacılık Kursu, Dış Ticaret Kursu, Adli Kalem İşleri Kursu, Ön Muhasebe Kursu, Dokuma Yüzey Makineciliği Kursu, Kadın Temel Etek Dikimi Kursu, AutoCAD Kursu, Sayacılık Kursu, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Döküm Kursu verilmiş olup bireylerin meslek sahibi olma süreçlerine katkı sağlanmıştır.

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN 11,6 MİLYON EURO KATKI

Avrupa Birliği’nin 11,6 milyon Euro katkı sağladığı, 24 ay sürecek olan "Türkiye'de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar için İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları” Projesi Şubat 2018’den bu yana ILO Türkiye Ofisi ve belirli faaliyetler için IOM (Uluslararası Göç Örgütü) ortaklığıyla yürütülmektedir. Projenin genel koordinasyonunu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üstlenmiştir. Proje, Avrupa Birliği tarafından sağlanan fon ile gerçekleştiriliyor.

HABER MERKEZİ