Konya'da yaşayan muhacirler ile Konya'daki sivil toplum kuruluşları ve protokol üyeleri Ribat Eğitim Vakfının düzenlemiş olduğu programda bir araya geldi. 

Ribat Eğitim Vakfının Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirmiş olduğu geleneksel Muhacir- Ensar Kardeşliği Yemeği Muhacir Pazarında Ribat Aşevi yanında yapıldı. Katılımın yoğun olduğu programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkan Vekili Halit Karakurt, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, AK Parti Konya Milletvekili Adayları Leyla Şahin ve Ömer Ünal, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı M. Hakan Özer, AK Parti Meram İlçe Başkan Vekili Murat Döğdü, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun başkan ve temsilcileri ile Suriye, Irak, Afganistan, Sudan, Somali, Filistin ülkelerden gelen ve Konya'da yaşayan mülteciler ile öğrenciler katıldı. 

Programın açış konuşmasını Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük yaptı. Tevbe Suresinde "İslam'ı ilk önce kabul eden Muhacirler ve Ensar ile iyilikle onlara uyanlar var ya, Allah onlardan razı olmuş; onlar da O'ndan razı olmuşlardır. Allah onlara içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler hazırlamıştır. İşte bu büyük başarıdır" buyrulduğunu ifade eden Muzaffer Büyük şöyle konuştu: "Müslümanlar arasında gerçekleştirilen kardeşliğin, kıyamete kadar gelecek olan insanlara en güzel örneği, muhacir-ensar kardeşliğidir. Bugün bu kardeşliği yeniden hatırlamak, anlamak ve hayatımıza aktarmaya çaba göstermemiz gerekir. Çünkü dünde yaşanan bu kardeşliğe bugün de çok ihtiyacımız var."  Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç ise yapmış olduğu konuşmada, Vakıflar Haftasında yapmış oldukları etkinlikleri anlattı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Konya'da önemli projelere imza attıklarını ifade eden İbrahim Genç, önümüzdeki süreçte de Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Konya ve çevresinde vakıf mallarının korunması hususunda yoğun çalışmanın devam edeceğini belirtti.  Programın sonunda Suriye'den gelen yaşarı 10 ile 5 arasında değişen çocukların oluşturduğu koro ilahi konseri verdi. Program yapılan dua ile son buldu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim