“Konya bizim için kutsal bir şehir”diyen Şarimov,  Konya İle Tacikistan’ınKulop şehrini kardeş şehir ilan etmek istediklerini söyledi.Her ay mutlakaKonya'yı ve Mevlana hazretlerini ziyaret etmeye gayret ettiğini belirtenŞarimov, “Konya bizim için kutsal bir şehir olmuştur. Ziyaretimizin amacı Sayınvalimizle tanışmak ve iki ülke arasında iyi ilişkiler kurmak. Bu iki milletarasında çok şey birbirine bağlıyor. Kültür olarak olsun, tarih olarak olsunmezhep olarak olsun Ve Hazreti Mevlana’nın sayesinde olsun iki ülke arsındazaten ortak bağlar mevcut. Bu bağlar geliştireceğimiz ikili ilişkilerimizdebize yardımcı olacaktır. Türkiye’nin gelişmesi ve Türkiye’nin dünyadaki yeribizim için bir onur” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dilegetiren Vali Aydın Nezih Doğan, “Mevlana Konya ve dünya için çok büyük birdeğer. Hepimizin ortak bir değer. Yaptığınız ziyaretler bizim için memnuniyetverici. Bu ziyaretler sayesinde bizde kendimizi anlatma ve Konya’mızı tanıtmafırsatı buluyoruz. Hz Mevlana’nın varlığıyla Konya hoşgörünün sevginin başkentihaline geliyor. Bu ziyaretler sayesinde bizde basın mensupları aracılığıylasesimizi bütün dünyaya duyurmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı

Ziyaretteki bir diğer amaçlarınınTacikistan'ın Kulop şehri ile Konya şehrini kardeş şehir yapmak olduğunu belirten  Şarimov, “Bu isteğimizi belediye başkanımıza da iletmiştik. Kulop şehri de aynıKonya gibi medrese kültürü olan bir şehir. Ayrıca aynı Mevlana Hazretleri gibibüyük bir zat yaşamıştır. İnşallah ilerleyen zamanlarda kardeş şehir protokolüimzalanır” dedi.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim