Konya'da sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin 'Birlikte Konyayız' sloganıyla düzenlediği geleneksel iftar buluşması gerçekleşti.  Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Ticaret Odası (KTO) ve Konya Ticaret Borsasınca (KTB) bu yıl 13'ncüsü düzenlenen geleneksel Konyalılar iftar buluşması Ankara Demirspor Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi. Düzenlenen iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Gülay Samancı, Selman Özboyacı,  AK Parti Eski Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Sayıştay Başkanı  Seyit Ahmet Baş, Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası Meclis Başkanı  Mehmet Namık Köklüsoy, Konya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mehmet Büyükalim, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ile çok sayıda protokol üyesi, bürokratlar ve Konyalılar katıldı.

‘BİR VE BERABER, KARDEŞ OLDUKÇA HİÇBİR GÜÇ BİZİ YIKAMAZ’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka,  Bir ve beraber, kardeş oldukça hiçbir güç yıkamayacağına dikkat çekerek, “ Ülkemizin refahını, güvenliğini, gelişmişliği ilgilendiren meselelerde her türlü görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak hep birlikte hareket etmek gerektiğine inanıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için, hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Gençlerimizin, memurlarımızın, işçilerimizin, çiftçilerimizin, sanayicilerimizin ve esnaflarımızın sorunlarını çözmek ancak bu birliktelikle mümkündür. Bu yaklaşımla, ülkemiz için çok çalışmamız, daha çok çalışmamız gerekmektedir. Ülkemiz özellikle ekonomik anlamda çok da parlak olmayan bir süreçten geçiyor. Eksiklerimiz olduğu kadar, yoğun bir kuşatma ve saldırıya da maruz kaldığımız gerçeği göz ardı edilmemelidir. Önümüzde, 2023’e kadar uzun bir süre var. Bu süre, iyi değerlendirildiği takdirde ekonominin tekrar rayına oturtulması, büyük Türkiye olma yolunda önümüzdeki engellerin kaldırılması için yeterli bir süredir. Nasıl ki bin yıldır, elbirliği ile, verdiğimiz her mücadeleden başımız dik, alnımız ak çıktıysak; bugün de sergileyeceğimiz dayanışma ve güç birliği ile bunu başaracağız. Yapay tartışmaları, fitne ve nifak girişimlerini defettiğimiz müddetçe Allah'ın izniyle bizi hiç kimse durduramaz. Bir ve beraber, kardeş oldukça hiçbir güç bizi yıkamaz” dedi.

‘KONYA'NIN KALKINMASI İÇİN HER BİR KURUM GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEKTEDİR’

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak da birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Konyalılar olarak bugün burada toplanmamız, birlik ve beraberliğe verilen değerin, önemli bir göstergesi aslında. Birlikte olursak şüphesiz daha güçlü oluruz. Dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Ülkemizin coğrafi konumu ve misyonu nedeniyle elbette ki dönem dönem zor günler geçiriyoruz. Sınavlardan geçtiğimiz dönemler yaşıyoruz. En son yaşadığımız ekonomik savaş bunlardan bir tanesi olmuştur. Her türlü toplumsal olayların karşısında kale gibi olan esnaf ve sanatkârımız, sanayicimiz, tüccarımız çiftçimiz, yine alnının akıyla bu sınavdan çıkmıştır. Fırsatçılık yapmamış, yapanın karşısında durmuştur, devletinin bekası için var gücüyle mücadele etmiştir. Konya, bu büyümeye en büyük katkı sağlayan il. İhracat artışıyla, sağladığı istihdamla, giderek büyüyen firmalarıyla Konya tüm kurumların birlik ve beraberliği sayesinde dünyaya hızla açılan bir şehirdir. Konya'nın kalkınması için her bir kurum gereğini yerine getirmektedir.

Bugün birlikteliğini yürüttüğü projelerle kurumsallaştıran bir Konya var. Türkiye’nin hızla büyüdüğü, yeni hedeflere koştuğu bir dönemde Konya en önde olmalı. Konyalıların üreten gücünün, müteşebbis cesaretini destekleyecek adımları da Ankara’dan, siyasilerimizden ve devlet yöneticilerimizden bekliyoruz. Her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, bürokratlarımızın katkılarıyla şehrimizi daha ileriye taşımak en büyük hedefimizdir. Doğduğu yerden doyduğu yere gittikten sonra geçmişimizi, kimliğimizi ve köklerimizi unutmamak boynumuzun borcudur. Bugüne kadar birbirinden değerli görevlerde bulunan ve doğdukları şehri, memleketlerini ve dostlarını unutmadıklarını bugün buraya katılarak, “Birlikte Konya’yız” diyerek gösteren hemşerilerimizin bu örnek davranışları bizleri gerçekten duygulandırmaktadır. Hepsinden Allah razı olsun”  ifadelerini kullandı.

‘KONYA BİR PAYİTAHT ŞEHİR. ANADOLU’NUN KURUCU ŞEHRİ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ankara’daki bürokratlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Programı düzenleyen oda başkanlarına teşekkür ederim. Konya bir payitaht şehir. Anadolu’nun kurucu şehri. Türklerin Anadolu’daki en önemli başkentlerinden birisi. Bizler de o başkentin çocukları olarak her zaman ülkemizi geleceğe taşımak için birlik ve beraberlik ruhuyla, Hz. Pir’den aldığımız hoşgörü ruhuyla hizmet etmeye çalışıyoruz. Şehrimizi dünyanın en güzel şehirlerinden birisi haline getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu konuda özellikle Ankara’da yaşayan bürokrasinin her kademesindeki hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Ne zaman Konya meselesi gündem olsa sizlerden her zaman destek aldık. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 

‘KONYALILAR OLARAK HEPİMİZİN VAZİFESİ AĞIR VE SORUMLULUĞU DA BÜYÜK’

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya’nın her zaman Hz. Mevlana’nın dostluğunu, merhametini, sevgisini dünyaya yayan bir şehir olarak güzel örneklerle anıldığını söyleyerek, “Şu anda dünyanın en çok ihtiyacı olan şey insanların barış, huzur ve güven içinde birbirlerine merhametle, sevgiyle muamele etmesidir. Sadece ülkemiz için sadece Konya için değil, bütün dünyanın barışı ve huzuru için el birliğiyle çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Bütün mazlum coğrafyaların ümidi olmuş bir ülkenin temsil görevini yapan, yerine göre sorumluluk sahibi olan, inisiyatif alan Konyalılar olarak hepimizin vazifesi ağır ve sorumluluğu da büyük” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim