Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak ibadete açılan ve farklı mimarisiyle dikkat çeken Çelebi Cami’nin hemen yanında yer alan Çelebi Hanımlar Lokalinin içerisinde çeşitli derslikler, kondisyon salonu, aerobik salonu, sauna-buhar odası, oturma salonu, giyinme odaları, kafeterya, idari odalar yer alacak. Çelebi Hanımlar Lokalinde müzik, resim, bilgisayar, ebru, İngilizce, Arapça, Kuran-ı Kerim, yemek, giyim-mefruşat ve takı tasarımı gibi branşlarda bayanlara yönelik kurslar düzenlenecek. Bayanlar hem boş vakitlerini değerlendirecek hem de çeşitli dallarda bilgi sahibi olabilecekler. 

 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli modern yapılaşmanın merkezi olan Karatay'da ihtiyaç doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalarla yaklaşık maliyeti 2 Milyon TL olan Çelebi Hanımlar Lokali projesinin tamamlanma aşamasına ulaştığını belirtti. Başkan Hançerli Bayanların nezih bir ortamda spor yapabilecekleri, çeşitli hobiler edinecekleri, zanaatlar öğrenecekleri bir tesisi Karatay'a kazandırmak için hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyerek; Çelebi Hanımlar Lokalinin en kısa sürede hizmete açılacağının müjdesini verdi. Başkan Hançerli, Çelebi Hanımlar Lokali’nin Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan 4. Hanımlar Lokali olacağını belirtti. Başkan Hançerli önceki yıllarda Karatay Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Büyükşehir Karkent Hanımlar Lokali, Mengene Hanımlar Lokali ve Fetihkent Hanımlar Lokali’nin KOMEK bünyesinde hizmet vermeye devam ettiğini dile getirdi.  

Başkan Hançerli, Karatay'ın ve Karataylının hizmetin en iyisine layık olduğunu söyleyerek; çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim