Karatay Belediyesi Ekipleri, 4 adet kar bıçaklı solisyonlu ve paletli tuz sericili araç, 2 adet fiber tanklı solüsyon aracı, 9 adet greyder, 5 adet miniloder, 5 adet bekoloder, 7 adet loder, 31 kamyon, 2 adet 40'ar tonluk solüsyon tankı başta olmak üzere farklı iş makineleriyle birlikte toplam 189 adet motorlu araç, iş makinesi ve ekipler ile kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilememesi için kar temizleme çalışmaları gerçekleştirdi.

 Kar yağışı sebebiyle Konya Valiliğinin almış olduğu karar doğrultusunda ilk ve orta dereceli okulların tatil olması nedeniyle Karatay Belediyesi Ekipleri İlçedeki tüm okulların bahçelerinde de kar temizleme çalışmaları gerçekleştirdi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, okul bahçelerinde gerçekleştirilen kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesinin tüm ekipman ve personel imkanını seferber ederek İlçedeki tüm okul bahçelerinde, sokaklarda, caddelerde iş makineleri, kar bıçaklı solüsyonlu ve paletli tuz sericili araçlar, kamyonlar ile kar temizleme çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Hançerli kaldırım ve tretuvarlarda da belediye ekipleri tarafından kar temizleme çalışmaları gerçekleştirildiğini dile getirerek; Karatay Belediyesi olarak solüsyon ve tuz stoklarının tam olduğuna dikkat çekti.

KARATAY’DA ULAŞIMA KAPALI YOL YOK

Başkan Hançerli, ekiplerin anında ve etkin müdahalesi ile Karatay’da ulaşıma kapalı cadde, sokak ve yol bulunmadığını dile getirdi. Başkan Hançerli Karatay Belediyesi olarak 2722 kilometrelik geniş bir alanda hizmet verdiklerini belirterek; merkeze uzak mahallelerde de kar temizleme çalışmaları gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Hançerli çalışmaların hız kesmeden süreceğini vurguladı.

KONYA’YA BEREKET YAĞIYOR

Başkan Hançerli kar yağışının büyük bir bereket olduğunu vurgulayarak, Konya’nın su ihtiyacının karşılanması ve barajların doluluk seviyesinin yükselmesi içinde kar yağışının büyük önem taşıdığını söyledi.

HABER MERKEZİ