Engellilere yönelik çalışmaları ile onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışan Karatay Belediyesi; engellilere sosyal hayatta daha fazla yer almaları için akülü engelli aracı hediye etmeye devam ediyor. Akülü engelli aracını Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin evlerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde alan engelliler büyük sevinç yaşıyor. 

Engellilerin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlamanın sorumluluğu ile pek çok başarılı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Hançerli; Karatay Belediyesi olarak; 2016 yılında 78 adet, 2017 yılında 81 adet, 2018 yılında 160 adet akülü engelli aracı olmak üzere toplam 319 adet akülü engelli aracını engellilere ulaştırdıklarını söyledi.

Başkan Hançerli, engellilerin evlerinden dışarıya çıkarak hem günlük ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilmeleri; hem de sosyal hayatta yer almalarına katkıda bulunmak için onlara akülü engelli araçları hediye ettiklerini belirtti. Başkan Hançerli, Bir İyilikte Sen Yap Derneği’nin tespit ettiği engellilere, 3 engelli akülü aracın daha  birlikte ulaştırıldığını söyledi. 

Başkan Hançerli akülü engelli araçlarının engellilerin âdeta hapishanelerini yıktığını belirterek konuyla ilgili bir anısını aktardı. Başkan Hançerli “Akşam yemeği yardımı yaptığımız bir evde engelli yaşlı bir teyzemizin 8 yıldır dışarıya çıkamadığını öğrendik. Kendisine akülü engelli aracı hediye ettik. Teyzemiz ilk üç gün dışarı çıkamamış. Tabi 8 yıl evden çıkamayan birinin tekrar dışarıya çıkması zor bir durum. Teyzemiz 3 gün sonra dışarı çıktığında ise artık içeri girmek istemedi. Belediyeciliğin böyle güzel yanları var. Elbette asfalt yapılacak, elbette fiziki belediyeciliğin gereklilikleri yerine getirilecek; ama sosyal belediyecilik ile ihtiyaç sahiplerinin ve tüm vatandaşların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Hançerli, engellilerin hayatlarının kolaylaştırılması ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için çalışmaların aralıksız süreceğini dile getirdi.

HABER MERKEZİ