Karatay Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Konya’nın en büyüğü olan Karatay Şehir Parkı açıldığı günden bu yana 1 milyon 13 bin 743 misafire ev sahipliği yaptı. 343 bin 300 metrekare alana sahip şehir pakının içerisinde; 12 bin 500 metrekare kendi kendini temizleme özelliğine sahip ve içerisindeki nilüfer çiçekleri ile görsel bir şölen sunan Biyolojik Gölet, 418 kamelya, 46 Adet 5'li grup mangal yeri 14 bin metrekarelik Konya’nın en büyük lunaparkı ile ziyaretçilerine dinlenme ve eğlenme imkânını aynı anda sunuyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Şehir Parkı’nın yaz akşamlarında Konyalıların dinlenme ve piknik alanı olduğunu belirterek; hemşerilerimize en nezih ve kaliteli mekanlar sunmanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurguladı. Şehir Parkı’nda bulunan lunapark çocukların gözdesi olduğu kadar yetişkinlerinde stresten uzaklaşarak gönüllerince eğlendiklerini belirten Başkan Hançerli, Konya’nın ilk ve tek hayvanat bahçesi olan Karatay Hayvanat Bahçesi’nin de kaplan, aslan, kurt, ala geyik ve kuş türleri gibi pek çok hayvana ev sahipliği yaptığını belirterek; Şehir Parkı’na gelen misafirlerin vahşi hayvanları yakından görebilmeleri için büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Hazreti Mevlana’nın diyarı Karatay için her zaman özveri içerisinde çalışmaya devam edeceklerini ve Karataylılara en güzel hizmeti sunma gayreti içerisinde olacaklarını belirtti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim