Gençlerin kişisel, toplumsal, kültürel, sanatsal, sportif ve iletişim konularında gelişimlerine katkıda bulunmak üzere yola çıkan Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Aydemir'in öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda 2018 yılı faaliyetleri değerlendirildi. 

 2019 YILININ YOL HARİTASI BELİRLENDİ

2019 yılında gerçekleştirilmesi hedeflenen projeler ile ilgili de istişarelerde bulunulduğu toplantıda gençlerin gelişimlerine katkıda bulunmak program ve faaliyetlere katılımlarını sağlamak için yapılması gerekenler belirlendi. Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin gönüllülerle birlikte çalışmalar yaptığını belirten Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Aydemir; Gençlerin toplumsal hayata etkin katılımını sağlayacak en önemli kurumların başında Gençlik Meclislerinin geldiğini kaydetti. 

 KARATAY GENÇLİK MECLİSİ ÖĞRENCİLERİ MESLEĞE HAZIRLIYOR

Gençlere yönelik faaliyetlerini hız kesmeden sürdüklerini dile getiren Başkan Mehmet Aydemir; "Dünya gençliğinden geri kalmamamız gerekiyor. Dünyanın her yerinde kişisel bilgi ve becerilerimiz ile aranan bireyler olmalıyız. Bu ülkenin geleceği bizleriz. Geleceğe yönelik çok önemli projeler yürütüyoruz. Sportif aktiviteler, gençlik merkezlerinde düzenlenen gelişim kurslarının yanı sıra, üniversite öğrencilerine yönelik teknik geziler düzenleyerek öğrencilere teorik bilginin yanında pratik bilgiye sahip olması adına çalışmalar yürütüyoruz" dedi. 

 "TÜM GENÇLER ÜNİVERSİTELİ OLSUN İSTİYORUZ"

Karatay Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarla birlikte Üniversite hayali kuran gençlere hem eğitim hem de sosyal etkinlikler alanında katkı sunmaya devam ettiklerini söyleyen Aydemir; üniversite sınavlarına hazırlık derslerinin yanı sıra rehberlik desteği de etkili oldu diyerek; Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’nde üniversiteye hazırlık aşamasında kurs programlarının yanı sıra birçok sanatsal ve sosyal etkinliklerle gençlerin motivasyonlarının artmasını sağladıklarını aktardı. Mehmet Aydemir bu doğrultuda teknik ve kültürel geziler düzenleyerek gençlerin birbirleriyle kaynaşma fırsatı bulduklarını dile getirdi. 

 KARATAY GENÇLİK MECLİSİ ÜNİVERSİTELERDE

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak gençlerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Mehmet Aydemir; genç fikirlerin dile getirilmesi için KTO Karatay Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne kurdukları stantlar ile Karatay Gençlik Meclisi ailesinin yeni üyelerine kucak açtıklarını söyleyerek genç arkadaşlarımızla birlikte istişarelerimize devam edeceğiz" dedi. Başkan Mehmet Aydemir; Çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye ayrıca teşekkür etti. 

 GENÇLER KARATAY'A DEĞER KATIYOR

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise; yeni dönemin dayanışma içinde ve verimli çalışmalarla geçmesi temennisinde bulundu. Çalışmalarından dolayı Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ni tebrik eden Başkan Hançerli Karatay Kent Konseyi'nin hizmet trendini her geçen gün yukarıya çıkardığını dile getirdi. Başkan Mehmet Hançerli büyük fedakarlık yapan Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin önemli çalışmalara imza attığına değindi. Başkan Hançerli; "Ülkemizde demokrasinin gelişmesinde gençlere büyük görevler düşüyor. Gençlik Meclisi gibi bir organizasyonda yer aldıkları için gençlerimizi tebrik ediyor, yeni dönemin gençlere hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.    

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim