15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yaşanan gelişmelere ilişkin bilgiler veren AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya'da şu ana kadar 3 bin 13 kamu personelinin açığa alındığını, temizlik çalışmalarının da titizlikle yapıldığını söyledi

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya ve ülke gündemini değerlendirmek üzere İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı yaptı. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özkaya ile Levent Babayiğit'in eşlik ettiği basın toplantısında AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, terör saldırıları, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında yaşananlar ile Konya yatırımları hakkında bilgi verdi. 

KİMSE ENDİŞE DUYMASIN

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine ilişkin değerlendirme yaparak sözlerine başlayan AK Parti Konya Milletvikili Halil Etyemez, "15 Temmuz, bu ülkenin ilerleyişini, gelişmesini engelleme çabasıydı. Ancak milletimiz buna karşı dimdik durarak karşı çıktı. 15 Temmuz'dan bu yana devletimiz hükümetimiz de gereken ne varsa yapıyor. FETÖ'ye bağlı tüm kurum ve kişiler sızdıkları yerlerden temizleniyor. Bu konuda hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın" dedi.  

KONYA'DA 3 BİN 13 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

15 Temmuz ile birlikte darbe girişimine karışan, destek veren veya FETÖ ile bağı bulunan tüm kurum ve kişilerin devletin, kamu kurum ve kuruluşların içinden temizlenmesi adına Hükümet, valilik ve diğer kurumların üzerine düşen görevi yerine getirdiğine işaret eden Halil Etyemez, "Bu manada bugüne kadar 3 bin 13 kişi kamuda açığa alındı. Bu sayı daha da artacaktır. Dediğimiz gibi bu hainliğe kim ortak olduysa hesabını verecektir" diye konuştu. 

Geçtiğimiz hafta yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu da AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez'in gündemindeydi. DAEŞ ve PKK'nın uzantısı olan PYD'nin sık sık Türkiye'nin birçok yerinde ve özellikle de Güneydoğu'da saldırılar yaptığını ifade etti. Türkiye'nin bu durum karşısında sessiz kalamayacağını ve bunun sonucunda da ordunun Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'e karşı operasyon başlattığını dile getiren Etyemez, "Fırat Kalkanı Harekâtı adıyla süren operasyonlar gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu bağlamda tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Suriye'den ülkemize, Güneydoğu'ya yapılan saldırılar, bu operasyonu kaçınılmaz kılmıştır. Ya değilse bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Kimsenin iç işlerine de karışmıyoruz. Amacımız sadece orada yuvalanan terör örgütlerini ortadan kaldırmaktır" dedi.

BİRLİK VE DAYANIŞMA BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karadeniz'de çalışma yaparken konvoyuna bir saldırı yapılmıştı. Bu saldırıda bir askerin şehit düştüğünü, üç askerin de yaralandığını kaydeden Etyemez, "Ben şehit askerimize Allah'tan rahmet; yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz gecesi darbecilere ve FETÖ'ye olan tavrını ortaya koyunca tabi bu birlik ve dayanışma ruhu birilerini rahatsız etti. Ben bu vesileyle Sayın Kılıçdaroğlu'na bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sizler aracılığı ile kendisine iletiyorum. Ülkemiz terörden bıkmış durumda. Bölge halkı da artık hiçbir şekilde destek vermiyor. Bunun karşısında terör örgütleri dış desteklerle ayakta durmaya çalışıyor. Ama inşallah yakın bir gelecekte bu desteklerini de kaybedecekler ve tüm terör örgütleri yok olacaklardır" diye konuştu.

DÜNYA BİZE GIPTA İLE BAKIYOR

Türkiye'de bunca olaylar, saldırı ve operasyonlar olurken bir yandan da devletin ve hükümetin yatırımlarını takip ettiğini ve hiçbir duraksama olmadığını kaydeden Halil Etyemez, "Dünyanın gıpta ile baktığı yatırımlarını bir bir hizmete açıyor. Mercidabık Savaşı'nın 500. yıldönümünde dünyanın en geniş ve kulesi bakımından yine dünyanın en yüksek asma köprüsü hizmete açıldı. Çünkü bizlerin önceliği hizmettir. Bakın bunca olaylara rağmen ekonomimiz hala ayakta ve ilerlemeye devam ediyor. Bu ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzun da bir göstergesi aslında" diyerek sözlerine son verdi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim