Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ce İl Özel İdaresi desteğiyle, merkeze bağlı Bayır, Çukur, Elmadağı, Çukurbağ ve Çatak köylerindeki üreticilere bin 700 adet Antep fıstığı fidanı dağıtıldı

İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fidan dağıtımı töreninde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Karaman'da meyveciliğin üretim standartlarını yükseltmek, modern tarım işletmelerinin kurulmasını teşvik ederek verim ve kaliteyi artırmak, böylece çiftçilerin gelir seviyesinin yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.
 
 
 

Bu kapsamda özellikle arazi varlığının kısıtlı ve parçalı olduğu bölgelerde alternatif gelir kaynaklarından biri olan Antepfıstığı yetiştiriciliği üzerinde önemle durduklarını ifade eden Öztiryaki, ''Ülkemiz için önemli ihraç ürünlerinden olan Antepfıstığı ilimizde 400-800 rakımlı mikroklima özelliği gösteren köylerimizde yetiştirilebilmektedir. Daha çok yabani olarak yetişen menengiç ağaçlarının aşılanması ile yetiştiriciliği yapılan Antepfıstığı ağaçlarının yanında, son yıllarda aşılı tüplü fidanlarla kapama bahçe tesisi önem kazanmıştır'' diye konuştu.
Bu amaçla Antepfıstığı yetiştiriciliğinin yapılabildiği köylerdeki çiftçilerin gelirlerine katkıda bulunmak için fidan dağıttıklarını vurgulayan Öztiryaki, şunları kaydetti:
''Hazırlanan proje gereğince 500 adedi aşılı tüplü, bin 200 adedi yabani tüplü olmak üzere bin 700 adet Antep fıstığı fidanı alımı yapıldı. Bu fidanlarının bedelinin yarısı İl Özel İdaresi yarısı da üreticiler tarafından karşılandı. Burada bu fidanlar Bayır, Çukur, Elmadağı, Çukurbağ ve Çatak köyündeki üreticilere dağıtıldı. Fidanların getirilmesi ve dağıtımında emeği geçenlere ve İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum.''
AA
 
Editör: TE Bilişim